StoryEditor

Americký predajca videohier GameStop v prvom kvartáli znížil stratu

07.06.2024, 15:46
Autor:
ČTKČTK

Akcie GameStop vykazujú silný rast odkedy sa na sociálne siete vrátil Keith Gill, prezývaný Roaring Kitty. Ten stál v centre mánie okolo meme stocks v čase pandémie covidu-19.

Americký maloobchodný predajca videohier GameStop v prvom štvrťroku znížil stratu na 32,3 milióna dolárov z 50,5 milióna dolárov pred rokom. Firma vo svojom dnešnom oznámení tiež oznámila ponuku akcií za viac ako tri miliardy dolárov. GameStop patrí medzi takzvané meme stocks, teda akcie spopularizované medzi drobnými investormi pomocou sociálnych sietí.

GameStop zverejnil výsledky hospodárenia skôr. Termín mal pôvodne stanovený na 11. júna, namiesto toho však správu zverejnila už teraz, pred očakávaným livestreamom internetového influencera Keitha Gilla, ktorý stojí za najnovším záujmom o meme stocks.

Čisté tržby sa v prvom kvartáli znížili na 881,8 milióna dolárov zo porovnateľnej hodnoty 1,24 miliardy dolárov pred rokom. Analytici v ankete spoločnosti LSEG očakávali v priemere tržby 995,3 milióna dolárov. GameStop sa spolieha na kamenné predajne a potýka sa s tým, že zákazníci sa pri nákupe videohier a zberateľských predmetov čoraz častejšie obracajú na internet.

Výsledková správa neobsahuje žiadny komentár lídrov firmy. Podnik tiež uviedol, že dnes neplánuje žiadnu konferenciu k výsledkom hospodárenia. Zatiaľ nie je jasné, prečo spoločnosť zverejnila výsledky s predstihom. GameStop na žiadosť agentúry Reuters o ďalšie podrobnosti bezprostredne nereagoval.

Akcie GameStop vykazujú silný rast odkedy sa na sociálne siete vrátil Keith Gill, prezývaný Roaring Kitty. Ten stál v centre mánie okolo meme stocks v čase pandémie covidu-19. Od začiatku roka akcie firmy stúpli o 179 percent. Dnes však po zverejnení výsledkov, pred oficiálnym začiatkom obchodovania, vykazovali asi desaťpercentný prepad.

Spoločnosť tiež oznámila, že plánuje získať viac ako tri miliardy dolárov predajom 75 miliónov akcií. Pred pár dňami získala z predaja 45 miliónov akcií 933,4 milióna dolárov.

01 - Modified: 2024-06-11 15:29:01 - Feat.: - Title: Akcie GameStop ako na horskej dráhe: Predajca hier a investičný fenomén 02 - Modified: 2024-05-19 08:09:28 - Feat.: - Title: GameStop mánia je späť
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
15. október 2024 16:12