StoryEditor

Súd v Pezinku sa opätovne zaoberá vraždou Madarásza, obžalobe čelí aj František Dora mladší

02.02.2023, 10:45
Autor:
TASRTASR

Obžalovaných v minulosti pred súdom usvedčoval na dlhoročný trest odňatia slobody odsúdený člen zločineckej skupiny sátorovcov Juraj Bugár, pričom za objednávateľa označil Františka Doru mladšieho.

Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku sa opätovne zaoberá prípadom vraždy "bieleho koňa" Kristiána Madarásza. Dvojicu František Dora mladší a Ladislav Alföldi pôvodne v tomto skutku oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd vrátil prípad naspäť.

"Skutok nepopieram, mám o ňom vedomosti. Naďalej však trvám na tom, že som si vraždu Kristiána Madarásza neobjednal," povedal vo štvrtok pred senátom ŠTS František Dora mladší

Vysvetlil, že bol začlenený do reťazca firiem, ktoré krátili v Česku daň z pridanej hodnoty. Na čele reťazca mal byť Radovan V. Práve jeho označil za objednávateľa vraždy Madarásza, ktorú mal vykonať Ladislav Alföldi.

"Priznávam, že som nenamietal vykonanie skutku, ale nijakým spôsobom som sa na ňom nepodieľal," uviedol Dora mladší s tým, že pri vykonaní skutku nebol prítomný.

Obžalovaných v minulosti pred súdom usvedčoval na dlhoročný trest odňatia slobody odsúdený člen zločineckej skupiny sátorovcov Juraj Bugár, pričom za objednávateľa označil Františka Doru mladšieho. Pri jeho výsluchu však vznikli rozpory pri popise poškodeného. "Popísal celkom iný skutok, ktorý je aktuálne vo vyšetrovaní," reagoval Dora mladší.

Obaja obžalovaní si už odpykávajú 25-ročné tresty väzenia. Spolu s nimi vlani právoplatne odsúdili na rovnako dlhý trest odňatia slobody aj exstarostu obce Dolný Chotár Františka Dora starší.

Na svedomí majú viaceré vraždy, ktorých účelom malo byť umlčanie "bielych koní", i ekonomickú trestnú činnosť. Exstarosta bol odsúdený i za činnosť v prospech sátorovcov, ktorí mali mať na svedomí desiatky vrážd.

 

01 - Modified: 2022-07-14 11:26:00 - Feat.: - Title: NAKA vykopala kostrové pozostatky v Dolnom Chotári 02 - Modified: 2022-07-11 14:22:43 - Feat.: - Title: Najvyšší súd potvrdil 25 rokov väzenia pre exstarostu Dolného Chotára Doru 03 - Modified: 2021-12-13 10:19:34 - Feat.: - Title: Vraždy, drogy, podvody či zločinecká skupina. Starosta malej slovenskej dediny sa nezastavil pred ničím 04 - Modified: 2021-12-13 10:06:33 - Feat.: - Title: Starosta Dolného Chotára František Dora dostal 25-ročný trest, rozhodol súd
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
29. september 2024 07:17