V nedeľu chceme mať otvorené, lebo podporujeme profesionálnych zákazníkov, hovorí šéf METRO Karoly Szalai.HN - Peter Mayer
StoryEditor

Šéf Metra pre HN: Catering cez krízu takmer zomrel

25.06.2021, 00:00
Hotely sa z korony budú zotavovať oveľa dlhšie než napríklad reštaurácie, tvrdí pre HN Károly Szalai, generálny riaditeľ spoločnosti METRO Cash and Carry Slovakia.

Metro sa snaží pomôcť podnikateľom v oblasti gastronómie a hotelierstva. Môžete vysvetliť dôvody tohto rozhodnutia a predstaviť kroky, ktorými pomáhate dotknutým subjektom?
V neľahkej pandemickej situácii, ktorú sme zažívali v uplynulých týždňoch a mesiacoch, sme dospeli k rozhodnutiu, že musíme vyvinúť špeciálne aktivity, aby sme podporili prevádzkovateľov gastrozariadení aj hotelov a pomohli im. Vytvorili sme preto akčný plán so šiestimi rôznymi bodmi.

Ktoré podporné body tento plán zahŕňal?
Jedným z najdôležitejších prvkov bol ten, ktorý sme urobili už počas prvej vlny pandémie koronavírusu. Rovnako ako vtedy, aj teraz sme vyšli našim zákazníkom v ústrety a predĺžili sme im lehotu na splácanie úverov.

O koľko ste im túto lehotu predĺžili?
Za obvyklých okolností musia uhradiť splátky do 15 dní, v súčasnosti sa im však splatnosť predĺžila na 60 dní. V podstate tým od nás dostávajú hotovostnú injekciu, ktorá je dôležitou pomocou, aby vôbec prežili vzniknutú situáciu.

Aké sú ďalšie body vašej pomoci?
Druhým kľúčovým prvkom je spätná bonusová platba vopred za druhý kvartál na dodávku v segmente stravovacích služieb. Predtým sme im ju poskytli až po nákupe. V dôsledku náročnej situácie sme sa rozhodli dávať im ju vo forme vouchera na základe výsledkov z minulého roka bez ohľadu na to, aké straty zaznamenali tento rok. Do opätovne otvoreného biznisu tak vstupujú s čistým stolom. A robíme pre nich ešte viac.

Pomáhate im aj pri zariaďovaní prevádzok?
Áno. Po opätovnom otvorení terás koncom apríla tohto roka sme prevádzky začali podporovať pri ich nákupoch nábytku, grilov či ďalšieho zariadenia. Môžu si ho prevziať teraz a zaplatia až po skončení sezóny. Poskytujeme aj podporu, v poradí už štvrtú, na kúpu zariadenia do interiérov.

Aké zariadenia si vďaka tomu môžu prevádzkovatelia reštaurác...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-10-25 02:49:30 - Feat.: - Title: Hviezdny šéfkuchár pre HN: Slovenská gastronómia rýchlo napreduje, kvalitu na michelinskú hviezdu má už teraz 02 - Modified: 2024-10-23 10:28:29 - Feat.: - Title: Advokát Ribár pre HN: Sú aj iné riešenia, ako je trest odňatia slobody. Štát to stojí tisíce eur 03 - Modified: 2024-10-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Obezitológ: Na trhu je liek, po ktorom sa chudne dvakrát viac ako po tých, čo tu máme. Až 25 kíl za rok 04 - Modified: 2024-10-19 05:35:50 - Feat.: - Title: O prezidentovi rozhodne do veľkej miery Pensylvánia. Kým Bidenovi pomohla, Harrisovú pomôže potopiť (ROZHOVOR) 05 - Modified: 2024-10-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Rozhovor s astronómom Michalom Švandom: Čo ešte nevieme o Slnku a čo odhalili nové údaje?
menuLevel = 2, menuRoute = focus/publicistika, menuAlias = publicistika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
25. október 2024 06:20