Po tom, čo pandémia takmer zastavila cestovný ruch, Nóri sa vrátili k cestovaniu po svojej domovine a tiež k starým tradíciám, konkrétne ku konzumácii veľrybieho mäsa. Po rokoch v krajine stúpol dopyt po mäse veľrýb a ich lov sa zvýšil. „Keď jem veľrybie mäso, pripomína mi to detstvo a mám s ním spojených mnoho spomienok,“ hovorí Nór Frode Revke pre BBC. Pre Revkeho, ktorý vlastní malé bistro, ktoré v centre Osla predáva tradičné nórske jedlá, bol rok 2...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-11-14 13:00:00 - Feat.: - Title: Nevedia si predstaviť život bez mäsa: Týmto znameniam vegetariánstvo či raw strava nič nehovorí
02 - Modified: 2024-11-12 13:14:46 - Feat.: - Title: Viete, ako správne rozmrazovať mäso? Nerobte tieto zásadné chyby
03 - Modified: 2024-10-28 14:21:08 - Feat.: - Title: Zomrel zakladateľ slovenského mäsokombinátu Berto Ignác Bertovič, zahynul pri dopravnej nehode
04 - Modified: 2024-10-16 14:41:02 - Feat.: - Title: Vláda podľa Demokratov dá potravinárom najmenej peňazí, agrominister tvrdí opak
05 - Modified: 2024-10-03 14:58:50 - Feat.: - Title: Nepriame škody z invázie na agrosektore Ukrajiny môžu dosiahnuť niekoľko desiatok miliárd eur