Krekry zo zvyšného mláta pri výrobe piva, sušienky z kávovej usadeniny alebo čipsy z drviny červenej repy, ktorá zostane po vylisovaní šťavy. Všetky tieto projekty majú spoločné, že budú na výrobu jedla využívať niečo, čo by sa inak vyhodilo. „Najďalej je projekt s Plzenským Prazdrojom, pri ktorom využívame zvyšok pri výrobe piva, čo je mláto. Za uplynulý rok a štvrť sme si prešliapali celý proces legislatívne, hygienicky a technicky. Vraciame späť niečo, čo skončí ako odpad, a sme pritom...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-11-21 15:55:40 - Feat.: - Title: Šéf Tatranskej mliekarne pre HN: vyvážame na Balkán aj do Nemecka, výrobu plánujeme rozšíriť aj o luxus
02 - Modified: 2024-11-18 12:38:49 - Feat.: - Title: Úniu miest Slovenska znepokojuje zavádzanie mechanicko-biologickej úpravy odpadov. Kvôli chaosu vyzýva vládu
03 - Modified: 2024-11-12 23:00:00 - Feat.: - Title: Známy diskont prišiel s cenovou revolúciou – ako prvý znížil DPH
04 - Modified: 2024-11-12 18:08:29 - Feat.: - Title: Štrajky skomplikovali situáciu. Boeingu potrvá návrat k pôvodnej produkcii niekoľko týždňov
05 - Modified: 2024-11-09 23:00:00 - Feat.: - Title: Hrozby v tabletkách. Aké sú nebezpečné kombinácie liekov a potravín?