StoryEditor

Menej stresu. Brusel chce etickejšie zabíjačky

17.11.2019, 23:00
Podmienkou získania kvalitného mäsa je aj správny postup pri porážke.

Výroba mäsa v celej Európskej únii by sa mala v blízkej budúcnosti skomplikovať. Európsky úrad pre bezpečnosť potravín vypracoval návrh opatrení, ktoré by mohol Brusel pretaviť v smernicu. Prvý návrh sa týka iba hydiny. Budúci rok prídu na rad ošípané, kravy a iné druhy.


Nová úprava sa zaoberá životnými podmienkami jatočného dobytka. „Poskytuje návody na riešenie jednotlivých kritických situácií,“ približuje Paulína Kojnok, vedúca osobného úradu Štátnej veterinárnej a potravinovej správy. „Štúdia bude určite obrovským prínosom, pomôže pochopiť a riešiť požiadavky kladené nariadením Rady a príslušnou legislatívou,“ ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-11-04 15:47:43 - Feat.: - Title: Kandidát na eurokomisára Šefčovič čelil v Bruseli sérii otázok o obchode, ekonomike a transparentnosti 02 - Modified: 2024-10-31 10:33:22 - Feat.: - Title: Slovensko bude rokovať s Bruselom o opravách Správy o stave právneho štátu 03 - Modified: 2024-10-30 14:45:30 - Feat.: - Title: Gruzínsko v zovretí mocností: Smer Moskva či Západ? Bieloruský scenár sa nerysuje 04 - Modified: 2024-10-29 18:11:12 - Feat.: - Title: Audi plánuje zastaviť výrobu vo svojom bruselskom závode vo februári. S prepúšťaním ale tento rok nechce začať 05 - Modified: 2024-10-28 14:21:08 - Feat.: - Title: Zomrel zakladateľ slovenského mäsokombinátu Berto Ignác Bertovič, zahynul pri dopravnej nehode
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. november 2024 13:32