potraviny, obchodPavol Funtál
StoryEditorExpert na jedlo: Choré mäso môžeme jesť už roky
Podľa vedúceho oddelenia výživy a hodnotenia kvality potravín na STU v Bratislave Ľubomíra Valíka celá kauza s poľským mäsom odkryla aj neodbornosť zamestnancov poľských bitúnkov.
Aký tieň vrhá kauza s hovädzím mäsom na Poľsko ako na krajinu?
Ide o výsledok práce kriminálnych živlov a riešenie vôbec nie je jednoduché. Na prvom mieste urobili chybu pracovníci bitúnku v Poľsku, ktorí ilegálne usmrcovali choré zvieratá. Podviedli orgány dozoru, udeľovali mäsu oficiálne zdravotné značky a pečiatky bitúnku. Vyzeralo to, že všetko je v poriadku.
Z tohto sa dá dedukovať, že systém v Poľsku nefunguje. Veterinári by mali byť prítomní pri usmrcovaní a zdá sa, že toto nie je ojedinelý prípad, že to trvá dlhšie a že je to systémová záležitosť. Aj tomu novinárovi...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-07-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Šéf IT asociácie Emil Fitoš pre HN: Ako je na tom IT odvetvie na Slovensku? Tam, kde my kráčame, iní bežia
02 - Modified: 2024-07-04 21:03:37 - Feat.: - Title: Expert na polovodiče pre HN: Môžeme hrať významnú rolu pri remodifikácii európskeho priemyslu polovodičov
03 - Modified: 2024-07-04 19:03:03 - Feat.: - Title: Expert z STU pre HN: Slovensko môže hrať významnú rolu v rámci remodifikácie európskeho priemyslu polovodičov
04 - Modified: 2024-07-02 05:00:00 - Feat.: - Title: Atlétka Zuzana Bergrová: Po rozchode sa rozhodla, že sa sna o dieťati nevzdá. Vybrala sa na reprodukčnú kliniku
05 - Modified: 2024-07-04 15:19:35 - Feat.: - Title: Lacnejšie mäso na slovenských pultoch? Vrátilo by sa nám ako bumerang pre spor s Čínou