StoryEditor

Nestlé predstavila nový typ cukru budúcnosti

27.08.2018, 00:00
Švajčiarska firma predáva sladkosti s nižším obsahom cukru a rovnako sladkou chuťou. Stojí za tým jej nový patent, o ktorý sa zatiaľ neplánuje deliť.

Slováci chcú žiť zdravo a z pozície zákazníkov to dávajú jasne najavo. Veľké reťazce i malé špecializované predajne sa snažia prispôsobiť ich požiadavkám, a preto do svojho sortimentu zahŕňajú výrobky s nižšou energetickou hodnotou a so zdravším zložením. Prvým krokom väčšiny z nich je vylučovanie zdraviu škodlivých látok, kam sa vo všeobecnosti radí aj cukor.


Kým reťazce na Slovensku si stanovujú strategické ciele a snažia sa prísť na to, ako dosiahnuť zníženie cukru vo výrobkoch vlastných značiek a zároveň zachovať ich sladkú chuť, spoločnosť Nestlé prišla s novým prevzdušneným cukrom. Práve ten by mohol byť v potravinárskom priemysle prevra...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-09-29 08:41:15 - Feat.: - Title: Priemerná mzda v slovenskom potravinárstve stúpla na 1441 eur, stúpla o viac než sto eur 02 - Modified: 2024-09-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Slovenské potraviny majú úspech aj vo svete, ktoré tam bodujú? 03 - Modified: 2024-08-23 12:20:11 - Feat.: - Title: Vyrábajú Milku, získali aj Toblerone. Teraz chce čokoládový gigant na Slovensku investovať ešte viac 04 - Modified: 2024-07-11 17:03:34 - Feat.: - Title: Zisk najväčšieho producenta cukru v Európe Südzucker klesol o takmer polovicu 05 - Modified: 2024-07-12 11:39:42 - Feat.: - Title: Cukor zlacnel, no i tak sa kupuje menej. Manažment slávneho cukrovaru na Považí varuje pred zlými časmi
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. október 2024 09:32