StoryEditor

Firmou roka je znova Volkswagen Slovakia

10.11.2004, 23:00
Autor:
HNHN
Týždenník Trend včera odovzdal výročné ceny za mimoriadne podnikateľské výsledky. Firmou roka sa stal Volkswagen Slovakia.

Týždenník Trend včera odovzdal výročné ceny za mimoriadne podnikateľské výsledky. Firmou roka sa stal Volkswagen Slovakia. Bratislavská automobilka tak získala toto ocenenie znova po štyroch rokoch. Na druhom mieste sa umiestnil Orange Slovensko a na treťom Protherm.
V kategórii Banka roka obhájila prvenstvo HVB Bank Slovakia pred druhou Tatra bankou, vôbec najtesnejším rozdielom v sedemročnej histórii súťaže. Tretia priečka patrí Všeobecnej úverovej banke. Obaja doterajší držitelia ocenenia vlani zaznamenali pokles hospodárskych výsledkov, stále však patria k najziskovejším ústavom.
Na čele rebríčka najúspešnejších slovenských poisťovní je Kooperativa poisťovňa. V hodnotení, ktoré vychádza z vývoja trhových podielov a zo ziskovosti, sa k nej nikto z konkurentov nedokázal ani len priblížiť. Tretí titul si pripísala s rekordným skóre 13,35 bodu zo 14 možných. Druhé miesto obsadila Komunálna poisťovňa a tretie Česká poisťovňa - Slovensko.

História výročných cien Trendu
 

Firma roka

Banka roka

Poisťovňa roka

2003 Orange Slovensko HVB Bank Slovakia Kooperativa poisťovňa
2002 INA Sklaica Tatra banka Kooperativa poisťovňa
2001 Slovalco Tatra banka
2000 Volkswagen Slovakia Tatra banka
1999 Volkswagen Slovakia Tatra banka
1998 Fermas Tatra banka
Zdroj: Trend

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. október 2024 07:25