StoryEditor

.A.S.A. vstúpila do Technických služieb

16.01.2003, 23:00

Technické služby Bratislava, s. r. o., sa koncom minulého roka rozdelili na stavebnú divíziu a divíziu komunálnych služieb. Novým spolumajiteľom druhej z nich sa od 1. januára 2003 stala spoločnosť .A.S.A. Slovensko, s. r. o., Zohor, ktorá kúpila jej 64-percentný podiel. Hlavnou činnosťou novej firmy, s názvom Technické služby-.A.S.A., s. r. o., Bratislava, je čistenie a údržba mestských komunikácií 1. a 2. triedy. Generálny riaditeľ spoločností .A.S.A. na Slovensku Peter Vokřál povedal, že orgány spoločnosti obsadia v najbližšom čase a pravdepodobne tiež zmenia štruktúru spoločnosti. V budúcnosti by Technické služby-.A.S.A. mali ponúkať služby v oblasti čistení a údržby komunikácií aj bratislavským mestským častiam, ktoré majú v kompetencii cesty 3. a 4. triedy.
Spoločnosť .A.S.A. bola založená v roku 1988 v Rakúsku. Rýchlo expandovala do Maďarska (1991), Českej republiky (1991) a na Slovensko (1992). V roku 1993 sa 100-percentným vlastníkom firmy stal francúzsky elektrárenský gigant Electricité de France, ktorý v rámci svojho strategického zámeru diverzifikovať predmet svojej činnosti aj na iné aktivity, investoval do oblasti odpadového hospodárstva v strednej Európe. Hlavnou náplňou holdingu sú komplexné služby v oblasti ekologického poradenstva, projektovanie, zriaďovanie, výstavba a prevádzkovanie zariadení na nakladanie s odpadmi vrátane ich zvozu a separácie.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. október 2024 00:27