StoryEditor

Taliani postavia závod v Šamoríne

11.06.2007, 00:00

Talianska spoločnosť Italian Gasket pripravuje výstavbu nového výrobného závodu na Slovensku. Situovaný bude v priemyselnom parku pri Šamoríne a jeho hlavný výrobný program majú tvoriť gumárenské technické výrobky spracované formou tepelnej vulkanizácie. Celkové investičné náklady na výstavbu a technické vybavenie prevádzky dosiahnu približne 60 miliónov korún. Fabrika by mala byť dokončená na jar budúceho roka.
Jej hlavný výrobný program budú tvoriť tesniace krúžky a rôzne doplnky z technickej gumy určené najmä pre odberateľov z odvetvia automobilového priemyslu, ale aj producentov bielej techniky a vzduchotechniky. V Šamoríne plánujú ročne spracovať 480 ton rôznych gumárenských technických výrobkov. Výrobu pre šamorínsky závod zabezpečí stopercentná dcérska spoločnosť I.G. Gasket International, ktorá pôsobí na Slovensku od roku 2005 a okrem spracovania gumy ponúka aj technické riešenia na báze silikónu, plastické komponenty a podobne.
Italian Gasket funguje na európskom trhu od roku 1984. Vlani dosiahol celkový obrat 25 miliónov eur a zamestnával 150 pracovníkov. Okrem domovskej krajiny má výrobnú prevádzku aj v Číne. Ďalšiu novú fabriku plánuje postaviť v severnom Rumunsku. Taliansky investor vyvíja a dodáva technické riešenia najmä pre oblasť automobilového priemyslu, vzduchotechniky, elektrotechniky, plynových a mechanických zariadení, ako aj domácich spotrebičov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. október 2024 17:08