StoryEditor

Eltek prijme ďalších 350 ľudí

14.02.2007, 23:00

Nórska korporácia pôsobiaca na celom svete Eltek Energy rozširuje prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Nera produkciu v Liptovskom Hrádku. Nová investícia prinesie tristopäťdesiat pracovných miest a zvýši celkovú zamestnanosť na päťsto pracovníkov.
Firma Eltek Energy rozbehla výrobu napájacích a záložných zdrojov pre telekomunikačný sektor v novom závode vlani v auguste. Investovala do neho okolo sto miliónov korún a ďalšie milióny sa chystá vložiť do plánovaného rozšírenia výroby. Spoločnosť podniká v Liptove od roku 2005. Začínala s niekoľkými desiatkami ľudí v prenajatom areáli Tesly.
Jej investičné aktivity podporuje aj miestna samospráva, ktorá sa spolupodieľa na výstavbe infraštruktúry. Primátor mesta Branislav Tréger si od expanzie firmy sľubuje najmä výrazné zníženie lokálnej nezamestnanosti a využitie kvalifikovaných ľudí, ktorí predtým pracovali v elektrotechnickom priemysle.
Eltek Energy takmer celú produkciu exportuje do Európy, Afriky a USA a jej slovenský závod je zároveň integračným centrom korporácie pre európske, blízkovýchodné a africké trhy. O umiestnení investície rozhodla strategická poloha Slovenska a dostatok vzdelanej a lacnej pracovnej sily.
Eltek Energy Slovakia je jedinou firmou na Slovensku s medzinárodným certifikátom sociálnej zodpovednosti spoločnosti. Materská skupina patrí v Nórsku k stredne veľkým podnikom. Pobočky má na všetkých kontinentoch a zamestnáva asi dva a pol tisíca ľudí. Jej ročný obrat je okolo 700 miliónov eur.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
29. september 2024 01:23