StoryEditor

Agrofert zvýšil svoj podiel v THP

22.08.2006, 00:00
Autor:
SITASITA
Podiel českého Agrofert Holdingu v topoľčianskej hydinárskej firme THP sa v rámci povinnej ponuky na prevzatie akcií zvýšil takmer o dve percentá.

Podiel českého Agrofert Holdingu v topoľčianskej hydinárskej firme THP sa v rámci povinnej ponuky na prevzatie akcií zvýšil takmer o dve percentá. Ako vyplýva z informácií zverejnených spoločnosťou, Agrofert v rámci ponuky, ktorej platnosť sa skončila pred desiatimi dňami, od ostatných akcionárov odkúpil spolu dvetisíc akcií THP za 1,4 milióna korún a zvýšil tak svoj podiel v slovenskej firme na vyše 53 percent. Agrofert pritom pôvodný podiel v THP nadobudol v januári tohto roka spolu s takmer dvojtretinovým podielom v ďalšej slovenskej hydinárskej firme Hyza Žilina.
Protimonopolný úrad odsúhlasil začiatkom tohto roka okrem koncentrácie Agrofertu s Hyzou a THP aj jej koncentráciu s firmami Farma THP, Javor 503 a Považan. V prípade spoločností Hyza a THP ide o popredných spracovateľov hydiny na Slovensku. Farma THP a Javor 503 sú chovateľské farmy hydiny a spoločnosť Považan je producentom kŕmnych zmesí. Firmy THP, Farma THP, Hyza a Považan pritom patrili pod hydinársku holdingovú skupinu Fend.
Cieľom skupiny Agrofert Holding je ponúkať na Slovensku kompletný sortiment vstupov pre poľnohospodárov, ako sú hnojivá, pesticídy, osivá, kŕmne zmesi či pohonné látky, ale aj odkupovať všetky druhy plodín, hydinu, ošípané a hovädzí dobytok. Svojím vstupom na slovenský hydinársky trh tak Agrofert pokračuje v budovaní prepojenia poľnohospodársko-potravinárskeho komplexu tak, ako ho skupina vybudovala v Českej republike. Holding už vstúpil na slovenský trh aj v segmente výroby osív a obchodu s osivami, keď vlani založil firmu Prefert Osivá Marcelová.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. október 2024 15:23