StoryEditor

Nie je ochota ako ochota

19.01.2004, 23:00
Klient, pokiaľ chce niečo vedieť o nejakom bankovom produkte, si sám musí prečítať celý sadzobník poplatkov a zmluvy k danému produktu. Spoliehať sa na znalosti pobočkového pracovníka ho totiž môže vyjsť draho.

Na nedostatočný záujem o klienta zo strany pobočkových pracovníkov sa v súčasnosti už pomaly nemožno sťažovať. Málokedy sa dnes klient stretne s neochotou zamestnanca banky. Rôzny kódexy pracovníka banky totiž upravujú aj správanie sa ku klientovi -- klient má byť vždy na prvom mieste. A aj na druhom. Klient sa tak už pravdepodobne nikdy nestretne s častým výrokom v obchode v minulosti: "nemáme" alebo "nedržíme".
Obal predáva. A asi to platí aj v oblasti bankovníctva. Na jednej strane prívetivá a vždy ochotná obsluha, na druhej strane nepravdivé a klienta klamúce informácie. Od priehradkového pracovníka klient často počuje "táto služba je bezplatná" alebo "za tento úkon neplatíte". Výpis z bežného účtu, ktorý klient dostane o mesiac neskôr, hovorí o niečom inom. Nedostatok času a malá ochota vstupovať do konfliktov sú dôvodom, prečo mnoho klientov nad poplatkom, ktorý údajne nemal byť zaúčtovaný, iba mávne rukou. V lepšom prípade si povedia, že v budúcnosti to už budú vedieť a dajú si na to väčší pozor.
Ochota poskytnúť servis klientovi v bankových pobočkách neznamená vždy ochotu poskytnúť aktuálne a správne informácie. Klient, pokiaľ chce niečo vedieť o nejakom bankovom produkte, si sám musí prečítať celý sadzobník poplatkov a zmluvy k danému produktu. Spoliehať sa na znalosti pobočkového pracovníka ho totiž môže vyjsť draho.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. september 2024 11:51