StoryEditor

K nadštandardnosti vzťahov

12.01.2006, 23:00
Článok sa ma hlboko dotkol, najmä jeho záver, kde riaditeľov daňových úradov staviate do svetla, ktorým kriminalizujú svoje okolie.

Článok sa ma hlboko dotkol, najmä jeho záver, kde riaditeľov daňových úradov staviate do kriminalizujúceho svetla.
Za svojej pätnásťročnej daňovej praxe som nikdy nevyužila žiadne nadštandardné vzťahy žiadneho podnikateľa vo svojom okolí. Práve v menšom prostredí neexistuje táto možnosť vzhľadom na to, že dokonalé poznanie vzťahov daňových subjektov je trvalou bariérou tohto konania. Neviem si predstaviť, že by som využívala tieto nadštandardné vzťahy a táto skutočnosť by sa nerozniesla v mojom okolí!!
Ak máte konkrétne prípady o "zvláštnom zaobchádzaní v zákonnom rámci", ako aj o nadštandardných vzťahoch na konkrétnom daňovom úrade, bolo by vhodné zverejniť ich, a nie všetkých riaditeľov nahádzať do jedného vreca. Na dlhú debatu by bola veta o nejakom "miestnom establishmente". Ja neudržiavam žiadne priateľské vzťahy ani so šéfom polície (ani ho nepoznám), ani s primátorom mesta a už vôbec nie s podnikateľskou elitou. Na tieto situácie máme od predstavených odporučený postup.
Je jasné, že v oblasti kontroly a exekúcie je potrebné postupne vykonať určité organizačné zmeny, ktoré prinesú do týchto činností nové prvky. Určite je pravdou, že každá zmena prináša so sebou aj nespokojnosť, najmä tých, ktorých sa bezprostredne dotýka. Verím, že predstavení v daňovej správe sú odborníkmi na svojom mieste, a tak sa nemusia o prácu báť.
Práca riaditeľov daňových úradov je náročná a zodpovedná. Všetci, ktorí chceme, aby daňový úrad dosahoval priaznivé výsledky a bol aj správnou informačnou oporou pre daňové subjekty, sa jej venujeme 10 -- 12 hodín denne. Metodické materiály študujeme v sobotu a nedeľu vo svojom voľnom čase.

Autorka je riaditeľka Daňového úradu Bytča.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. október 2024 16:33