StoryEditor

Europoslanec: Barroso je pohromou pre chudobných

11.09.2013, 18:40
VIDEO| Farage označil vládu Barrosu za prospešnú iba pre obchodníkov a byrokratov.

Predseda politickej strany Nezávislých Nigel Farage tvrdí, že zavedenie eura neprispieva k menovej stabilite. Práve naopak, podľa britského europoslanca je euro pre Stredomorie nesprávnou menou, ktorá iba zvyšuje nezamestnanosť. Farage svojím vyhlásením reagoval na prejav José Manuela Barrosu. Ten dnes v Správe o stave únie vyhlásil, že eurozónu sa žiadna krajina nechystá opustiť, ani Grécko. Zároveň sa má menová únia rozrásť o ďalší štát.

Farage označil desaťročnú vládu Barrosu za prospešnú hlavne pre obchodníkov, byrokratov, či vlastníkov pôdy. "Bola však pohromou pre chudobných a nezamestnaných ľudí ," reagoval na politiku predsedu Európskej komisie. Ten však vyhlásil, že reformná politika krajín, ktoré sú najviac ohrozené krízou začína prinášať pozitívne výsledky. "V Španielsku dnes tvorí export produktov a služieb 33 percent HDP, čo je viac ako kedykoľvek od zavedenia eura,“ uviedol Barroso. O ekonomickom raste hovorí aj pri ďalších krajinách postihnutých krízou ako Cyprus, Portugalsko, či Grécko.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. september 2024 01:15