Vážnou témou pre vládnu koalíciu bude podľa premiéra Roberta Fica aj dohoda o spôsobe konsolidácie verejných financií v roku 2025. FOTO: FB/Robert Fico
StoryEditor

Fico plánuje v Južnej Kórei rokovať aj o výstavbe nového jadrového bloku

09.08.2024, 11:56
Autor:
TASRTASR
  • Južnú Kóreu ako možného partnera pre Slovensko spomínal ešte v máji aj minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár.
  • Zámer postaviť v Jaslovských Bohuniciach nový jadrový blok ohlásil premiér ešte 13. mája.

Premiér Robert Fico (Smer) plánuje cestovať do Južnej Kórey, kde chce rokovať aj o možnej spolupráci pri výstavbe nového jadrového bloku v Jaslovských Bohuniciach. Premiér to uviedol vo videu na sociálnej sieti.

"Verím, že môj zdravotný stav mi umožní absolvovať plánovanú cestu do Južnej Kórey, kde chceme rokovať aj o možnej spolupráci pri výstavbe nového jadrového bloku v Jaslovských Bohuniciach," povedal Fico vo videu. Doplnil, že sa pripravuje aj na dôležitú cestu do Číny a v závere roka aj do Latinskej Ameriky.

Južnú Kóreu ako možného partnera pre Slovensko pri výstavbe nového jadrového bloku spomínal ešte v máji počas svojej pracovnej cesty v tejto ázijskej krajine minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár (Smer). Zámer postaviť v Jaslovských Bohuniciach nový jadrový blok ohlásil premiér ešte 13. mája.

image

Fico podporil Šimkovičovú: Oponenti ju nenávidia, lebo to robí inak, ako by si oni želali

Predseda vlády vo svojom videu spomenul aj výstavbu nájomných bytov. S týmto zámerom prišla ešte bývalá vláda. "Sme v záverečnej etape revízie programu výstavby nájomných bytov, s ktorým pôvodne prišla Sme rodina, ale nezrealizovala z neho ani meter štvorcový," uviedol Fico.

Vážnou témou pre vládnu koalíciu bude podľa Fica aj dohoda o spôsobe konsolidácie verejných financií v roku 2025. Vláda musí podľa premiéra reagovať na najhoršie verejné financie v EÚ, ktoré zdedili ešte po bývalej vláde. "Je dobré, že sa môžeme oprieť o solídny hospodársky rast, klesajúcu infláciu a rast reálnych miezd a o historicky najnižšiu nezamestnanosť," dodal Fico.

01 - Modified: 2024-09-16 08:38:37 - Feat.: - Title: Orbánov populizmus nafúkol marže a zdražel potraviny. Maďari teraz chodia nakupovať k nám (rozhovor) 02 - Modified: 2024-09-15 09:43:16 - Feat.: - Title: Šimečka je na odvolanie, koalícia môže prekročiť Rubikon (komentár) 03 - Modified: 2024-09-14 22:00:00 - Feat.: - Title: Sólový hráč Fico jubiluje: podľa Beňovej nie je pomstychtivý. Po atentáte si ide tvrdo za svojím, tvrdí Bugár 04 - Modified: 2024-09-13 08:41:35 - Feat.: - Title: K vyšetrovaniu atentátu na Fica pristupujú orgány zodpovedne, tvrdí Žilinka. Vypočuli viac než sto svedkov 05 - Modified: 2024-09-13 08:00:00 - Feat.: - Title: Pri nehode v slovenskej atómovej elektrárni išlo o čas, dvaja ľudia zomreli. Jaslovské Bohunice mohli skončiť ako Černobyľ
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. september 2024 16:00