Robíme pivo klasickým spôsobom, bez akýchkoľvek urýchľovačov, bez stabilizátorov, jednoducho naše pivo je čisto prírodný produkt, hovorí Cvik.
Posledné mesiace sa o pive hovorí najmä v súvislosti so spojením jednotky a dvojky na trhu s pivom: SABMilleru a AB InBev. Pocítite vznik „megaspoločnosti“?
V tejto chvíli ešte len prebieha zlučovanie, preto sme zatiaľ zmenu nepocítili. Môžem povedať len môj osobný postoj. Vnímam to tak, že v budúcnosti môže prísť k ochudobneniu a k úbytku niektorých značiek, ktoré budú kanibalizovať v rámci štruktúry týchto dvoch spoločností. Keď svetová jednotka kúpi svetovú dvojku, tak to z hľadiska konkurencie nikto nemôže vnímať pozitívne.
Bohužiaľ, toto zlučovanie bude mať vplyv aj na konzumentov. Aj Európska komisia mi dáva za pravdu, keďže podmienila súhlas s celou transakciou predajom značiek s významným podielom na trhu a AB InBev obetoval práve stredoeurópsku skupinu, do ktorej patria pivovary Topvar so svojimi značkami ako Šariš, Topvar i Plzeňský Prazdroj. Ak by tieto pivovary nepredali, Európska únia by so zlúčením nesúhlasila.
Nemyslíte si, že centralizácia pivovarov a ich sťahovanie do iných regiónov značky ničí a ochudobňuje?
Konzument aj nezávislý pozorovateľ si musia urobiť obraz sami. Tvrdím, že charakteristické vlastnosti piva sa pri presune výroby do inej lok...
Zostáva vám 85% na dočítanie.