StoryEditor

Pesticídov v potravinách je stále viac

27.05.2016, 00:00
Za zvýšený obsah škodlivých látok v slovenskom ovocí a zelenine môže nesprávny postup pestovateľov.

Ak sa chcete stravovať zdravo, mali by ste jesť čo najviac ovocia a zeleniny. Ukazuje sa však, že ani táto voľba nemusí byť vždy najvýhodnejšia. Slovenská zelenina a ovocie totiž obsahuje čoraz viac pesticídov. Vyplýva to z výsledkov Štátnej veterinárnej a potravinovej správy. Hoci čísla zatiaľ nepresahujú stanovené limity, kontrolóri priznávajú, že podiel škodlivých látok sa v ovocinárstve a zeleninárstve stále zvyšuje. „Možno povedať, že ide o mierny nárast zistenej prítomnosti zložiek pesticídov v potravinách,“ zhodnotila odborníčka Zuzana Büchlerová. Momentálne obsahuje aspoň jednu škodlivú látku vyše polovica testovanej zeleniny a ovocia. Kým v roku 20...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-10-02 10:29:43 - Feat.: - Title: Vláda chystá portál na porovnávanie cien tovarov v obchodoch. Zhevýhodní to menších predajcov, znie z opozície 02 - Modified: 2024-09-27 15:25:44 - Feat.: - Title: Výskum: Až 60 percent potravinových plodín na Zemi nemá dostatok opeľovačov 03 - Modified: 2024-09-23 17:30:00 - Feat.: - Title: Zasadí vláda reťazcom ťažkú ranu? Danko načrtol novú daň 04 - Modified: 2024-09-21 12:02:11 - Feat.: - Title: Ceny potravín sa podľa Takáča určite znížia. Stretli sme sa s predstaviteľmi obchodných reťazcov 05 - Modified: 2024-09-19 10:00:00 - Feat.: - Title: Máte problémy so stresom? Dôvod môže byť skrytý vo vašom stravovaní
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. október 2024 19:25