Zemiaky sú historicky považované za „slovenský chlieb“. Kým v minulom roku zemiakari nevedeli, čo s úrodou, teraz sa obávajú nedostatku.
Prebytok hnijúcich plodín v skladoch nakoniec skončil v bioplynových staniciach ako výrobca energie. Teraz síce už majú jedálne a reštaurácie svoje brány otvorené, nová úroda však viacerých prekvapila. Nepríjemne.
Riešiť otázku, čo so zemiakmi, museli počas uplynulej sezóny aj na Liptove, a to v Poľnohospodárskom družstve so sídlom v Smrečanoch.
Čo čert nechcel, tohtoročná studená jar zmarila všetky nádeje na novú sezónu a výrazne sťažila sadenie.
„Dokonca na jednom dvore sme sadili na parcely až 15. júna, čo je prakticky o mesiac...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.