StoryEditor

Bratislavské hotely dobiehajú svet. Kvalitou

11.08.2013, 20:45
Rebríček známeho rezervačného portálu hotel.info.de prvýkrát zaradil bratislavský Kempinski do rebríčka top luxusných hotelov.

Príchod zahraničných hotelových sietí na Slovensko, boj o zákazníka, ako aj tlak na zlepšovanie služieb. Toto sú hlavné faktory, ktoré sa postarali o to, že naše hotely sa v kvalite konečne vyrovnali svetovej konkurencii. „Dopomohla tomu nielen tvrdšia konkurencia, ale i zvýšené požiadavky domácej klientely,“ povedal Pavol Kašuba, konateľ poradensko-konzultačnej spoločnosti Atlific. Ako vysvetľuje – čoraz viac Slovákov cestuje do zahraničia, pričom služby, ktoré dostávajú v cudzine, požadujú i doma.

To, že medzi slovenskými a zahraničnými hotelmi už nie je priepasť, potvrdzuje aj rebríček rezervačného portálu hotel.info.de. V ňom sa vôbec prvýkrát umiestnil Kempinski Hotel River Park. Z možných 20 miest obsadil piatu pozíciu, keď získal 9,4 z možných desiatich bodov. Ide o hotel, ktorý patrí do skupiny Best Hotel Properties, ktorú založili finančníci z J&T.

Kempinskeho síce predbehli hotely ako Ketschauer Hof z Nemecka či Grandhotel Lienz z Rakúska, na druhej strane však za sebou nechal konkurenciu z Česka (Hotel General) či luxusné hotely v Spojených arabských emirátoch, vo Švajčiarsku aj v Japonsku. „Ide o najluxusnejší hotel, ktorý v krajine máte. Na takú vysokú priečku ho posunuli hodnotenia zákazníkov, ktorí v ňom prenocovali,“ približuje Claudia Gerbeth z oddelenia korporátnej komunikácie portálu.

Generálny manažér bratislavského Kempinskeho Gerald Haberhauer na margo ocenenia vyhlásil, že neustále pracujú na zlepšovaní služieb, pričom sa snažia hosťom neustále prinášať novinky.

Slovenské hotely sa vyrovnávajú svetu

Viac informácií o tejto téme
nájdete v utorkových Hospodárskych novinách.
 

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. október 2024 13:10