StoryEditor

Křetínský silnie v Nemecku. Kupuje tam uhoľné bane

19.08.2013, 11:50
Autor:
pafpafredred
Energetický a průmyslový holding sa chystá kúpiť hnedouhoľné bane od koncernu E.ON.

Český Energetický a průmyslový holding (na snímke spolumajiteľ EPH Daniel Křetínský) posilňuje svoje postavenie v Nemecku. Podľa informácií denníka Die Welt sa česká spoločnosť chystá kúpiť hnedouhoľný revír Helmstedt s uhoľnou elektrárňou Buschaus.

Dohoda je podľa denníka tesne pred uzatvorením. Koncern E.ON ju nepotvrdil, ani nevyvrátil, nie je známa ani cena akvizície. EPH už vlastní hnedouhoľné bane Mibrag ležiace s Sasku-Anthalsku.

Pracovníci baní o plánovanej zmene majiteľa vedia už od 12. júla. K uzavretiu dohody je však ešte potrebné doriešiť otázky dodávok elektriny z elektrárne Buschaus.

Rokovania medzi EPH a E.ON denníku potvrdila hovorkyňa Mibragu, ktorého vlastníkom je spoločnosť EP Energy, dcérska firma EPH.

Dolnosaská elektráreň Buschhaus, spustená v roku 1985, patrila až do svojej modernizácie v roku 2002 k najväčším producentom emisií oxidu uhličitého v Nemecku. Jej dominantou je 307 vysoký komín, najvyšší v celej krajine. Výkonom 390 megawattov patrí k stredne veľkým prevádzkam.


Zväčšiť mapu
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
07. júl 2024 13:23