StoryEditor

Nedeľný obed? Sliepky vytláčajú svine

10.06.2021, 11:00
Spotreba mäsa za posledných päť rokov narástla na jedného obyvateľa približne o 19 kíl. To sa však neodzrkadľuje na našej produkcii, ktorá má podstatne pomalšie tempo.

Príde koniec týždňa a rodina si tradične sadá k nedeľňajšiemu obedu. Na stole rozvoniava slepačia polievka a bravčový rezeň. Mäsa jeme v posledných rokoch čoraz viac, ale jeden druh začína výraznejšie vyčnievať. Od roku 2015 sa podľa Únie hydinárov Slovenska náš apetít po kuracom mäse zvýšil o závratných 90 percent na približne 26 kíl na jedného obyvateľa. Ide o najlacnejšie mäso. Pri takomto čísle je namieste pozrieť sa na našu domácu produkciu, od ktorej by sme očakávali podobný rast. Opak je však pravdou a napriek miernemu vzostupu do roku 2018 tuzemská produkcia kurčiat odv...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-09-23 09:18:38 - Feat.: - Title: Hydinári, ktorí prevzali biznis od Penty, teraz vo veľkom expandujú 02 - Modified: 2024-08-31 15:45:59 - Feat.: - Title: Zvýšenie daní aj cien energií sa premietlo aj do páleníc. Cenové rozdiely sú na rekordnej úrovni 03 - Modified: 2024-08-27 07:38:24 - Feat.: - Title: Ceny agrokomodít sa v júli znížili, klesali najpomalšie od minulého roka 04 - Modified: 2024-08-19 10:42:38 - Feat.: - Title: Rusko sa snaží využiť napätie a zvyšuje produkciu dôležitého artiklu do Číny. Môže oprášiť sovietske časy 05 - Modified: 2024-08-17 10:00:00 - Feat.: - Title: Bezmäsité mäso malo zachrániť svet, realita vyzerá inak. Firmy doň naliali vyše miliardy, ľudia oň nemajú záujem
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. október 2024 17:37