25.11.2008, 23:00

Ľubor Vrlák (32)
riaditeľ investičných fondov AXA ČR a SR
Vyštudoval Obchodnú fakultu Ekonomickej univerzity v Bratislave, odbor zahraničný obchod. Už počas štúdia na vysokej škole začal pracovať v bankovom sektore, z ktorého po krátkom pôsobení "zakotvil" vo svete podielových fondov. V roku 2000 nastúpil do spoločnosti AIG Funds Central Europe, kde sa  po dvoch rokoch stal generálnym manažérom a zároveň členom predstavenstva. V roku 2002 úspešne absolvoval Skúšku odbornej spôsobilosti v oblasti kolektívneho investovania. V roku 2005 odišiel do spoločnosti SFM Group Slovakia. Po takmer dvoch rokoch na pozícii generálneho manažéra prijal ponuku  finančnej skupiny AXA.
V AXA Investiční společnosti je riaditeľom investičných fondov CZ a SK, členom predstavenstva a zároveň vedúcim organizačnej zložky na Slovensku. Je zodpovedný za stratégiu fondov tak na Slovensku, ako aj v Českej republike. Má skúsenosti s podielovými fondmi, podieľal sa na vytvorení rodiny fondov AXA a ako sám hovorí: "Človek má možnosť pri tejto práci stretnúť sa s ľuďmi, od ktorých sa môže veľa naučiť." Ambíciou Ľubora Vrláka na pozícii riaditeľa investičných fondov, kde riadi piatich ľudí, je "prispieť k tomu, aby sa zo Slovákov stali skutoční investori". Táto práca je podľa jeho slov "veľmi zaujímavá a dynamická". S úsmevom dodáva: "Investovanie je krásna vec -- človek nikdy nevie, čo presne mu môže priniesť."
Ako tvrdí, najdôležitejšia v práci je spokojnosť: "Spokojný musí byť klient, obchodný partner aj spoločnosť, avšak rovnako dôležitá je aj spokojnosť v súkromí."

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. október 2024 19:00