reštaurácie, pohostinstvá, kaviarneTASR/
StoryEditorGastro počíta dni do krachu. Štát núka záchranu len 526 eur na jeden hotel
Ani prvá pomoc plus a nová schéma nemusia stačiť na záchranu nášho cestovného ruchu.
Žiadny mäkký lockdown, ale posledný klinec do rakvy. Až 47 percent podnikateľov v prieskume Asociácie hotelov a reštaurácií hlási, že bez ďalších záchranných opatrení najbližšie dva mesiace neprežijú. Niekde už je dokonca vymaľované. V hoteli Menhard vo Vrbove museli v októbri prepustiť šesť z 10 zamestnancov, ich zážitkovú kuchyňu totiž cez okienko alebo terasu robiť nevedia. „Potrebovali sme v ten daný moment vedieť, čo s nami bude. Vláda si neuvedomuje, aký dosah to bude mať,“ hovorí Zuzana Bretz, marketingová manažérka momentálne zatvoreného hotela.
Zákaz vychádzania
Cestovnému ruchu minulý týždeň zrážal tržby aj zákaz vychádzania. Zachrániť ich mala štedrejšia schéma na...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-11-08 15:00:00 - Feat.: - Title: Prvá pomoc z komory na boľavé hrdlo: Vyskúšajte tieto jednoduché, ale mimoriadne účinné tipy
02 - Modified: 2024-11-08 06:30:00 - Feat.: - Title: XXL balenia a tieto potraviny nechajte v regáli. Poradíme vám, ako ušetriť, ale napriek tomu jesť kvalitne
03 - Modified: 2024-11-07 06:30:00 - Feat.: - Title: Usporiť pri varení a neutrpieť na kvalite? Takto skladujte potraviny a nezabúdajte na pokrievku
04 - Modified: 2024-11-01 23:00:00 - Feat.: - Title: Šéfkuchárka Eva Polomská: Čo je podľa nej z hľadiska chutí hriech a čo by si nedala ani za nič na svete?
05 - Modified: 2024-10-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Jedz, inak nevstaneš od stola! Aké traumy z jedla sú nám vnášané do života aj čo robiť, keď dieťa nechce jesť?