StoryEditorJeden omikron, dva svety. Bratislava zatvorená, v Prahe plný lokál
Po celom Slovensku zasadila pandémia reštauráciám a službám zásadnú ranu. Majiteľom, ktorí stále bojujú, však dochádzajú sily a nezvládajú likvidačné opatrenia. Niektorí už neveria, že sa situácia na konci februára zlepší.
„Podľa publikovaných informácií z Česka a okolitých štátov, ktoré pravidlá už uvoľnili, sa situácia v gastrosektore výrazne zlepšila,“ konštatuje majiteľka Slovak Pub a reštaurácie Flagship Martina Hlinová. Očakáva preto výrazné zvýšenie návštevnosti a výkonnosti gastroprevádzok v súvislosti s nadchádzajúcou zmenou režimu od pondelka 28. februára na takzvaný základ. Predpokladá zvýšenie obratu približne o 30 percent.
Prvé uvoľňovanie oznámila vláda 16. februára, a to aj napriek rekordným počtom nakazených. Slovensko by malo byť totiž na vrchole omikronovej vlny. Už o týždeň sa teda u nás zmenia opatrenia pre reštaurácie a ...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-07-04 11:00:00 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Caesar šalát oslavuje 100. výročie, názov však nedostal podľa rímskeho vodcu. Toto doň vôbec nepatrí
02 - Modified: 2024-07-03 09:00:00 - Feat.: - Title: Barcelona čelí suchu po svojom. Turistom spoplatňuje uteráky a dáva časovače na sprchy
03 - Modified: 2024-07-02 13:30:00 - Feat.: - Title: Dôchodkový systém prechádza neustálymi zmenami. Čo sa zatiaľ upravilo a aké novinky sa plánujú?
04 - Modified: 2024-07-02 11:33:28 - Feat.: - Title: Grilovaná kauza obľúbeného reťazca: Nižšie emisie, ale nespokojní zákazníci. Rozčuľujú ich kuratá vo vreckách
05 - Modified: 2024-06-28 08:22:36 - Feat.: - Title: Splnomocnenec vlády Peter Kotlár spochybňuje pandémiu COVID-19