Obdobie burčiaka sa začalo oficiálne v sobotu, zatiaľ však naprázdno. Kvasiaceho muštu sa ešte nenapijete.
„Prebiehajú prvé zbery, takže prvý burčiak by mohol byť až koncom aktuálneho týždňa,“ uviedla pre HN Jaroslava Kaňuchová Pátková, výkonná riaditeľka Zväzu vinohradníkov a vinárov Slovenska.
Priskorý termín
Táto sezóna je pre profesionálov sektora iná hlavne z legislatívneho hľadiska. Počiatočný dátum predaja burčiaka už nie je stanovený fixne od 15. augusta. V rámci Sulíkovho „kilečka“ sa vláda totiž rozhodla predpisy o tomto nápoji uvoľniť.
Po novom agrorezort určí každý rok do polovice júna, odkedy sa bude môcť mušt ponúkať spotrebit...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.