Mnohé prevádzky sa rozhodli neotvoriť. Dôvodom je prísne nariadenie, podľa ktorého musia vyčleniť 15 štvorcových metrov na jedného návštevníka.TASR
StoryEditor

Radosť z uvoľňovania vystriedalo zúfalstvo. Pokuty pre reštaurácie aj za to, čo nespravili?

26.05.2020, 00:00
Príliš prísne pravidlá robia z odomknutých reštaurácií Pyrrhovo víťazstvo.

Radosť prevádzkarov z ďalšej fázy otvárania netrvala dlho. Stačil jeden pohľad na zverejnené pravidlá, ktoré museli pri obsluhovaní v interiéri dodržiavať, a bolo im jasné, že sa k bežnému fungovaniu ani nepriblížia. Kľúčovým problémom je pravidlo 15 štvorcových metrov na jedného návštevníka.

Ak chce dnes reštaurácia ponúknuť zákazníkom stoly pre dve osoby, musí si pre ne vyhradiť priestor vo veľkosti päť krát šesť metrov.

Ak by prevádzku navštívila napríklad rodina s troma deťmi, ako to hlavný hygienik Ján Mikas zamýšľal, niektoré menšie reštaurácie či bistrá by im museli vyhradiť celý priestor. „Tento limit prak...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-10-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Záchrana probiotikami: Prečo sú dôležité, ako súvisia s ADHD a na čo by si histaminici mali dať pozor? 02 - Modified: 2024-10-02 15:30:00 - Feat.: - Title: Heslo vládnej konsolidácie: My nediskutujeme, my vám oznamujeme! 03 - Modified: 2024-10-02 14:10:34 - Feat.: - Title: Covid je na vzostupe a ďalší subvariant sa šíri ešte rýchlejšie. Čo o ňom vieme a ochránia nás vakcíny? 04 - Modified: 2024-09-26 08:32:42 - Feat.: - Title: ROZHOVOR Espresso za jedno euro, polievka za 3,50. Bistro v Sade Janka Kráľa zafixovalo ceny, uchváti ťa aj priestor 05 - Modified: 2024-09-24 11:19:21 - Feat.: - Title: Prvý Slovák, ktorý získal michelinskú hviezdu: Bratislava je drahšia ako Viedeň, je to pre mňa fenomén
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. október 2024 01:39