StoryEditor

Zákaz vyhadzovania potravín je bližšie

28.09.2018, 00:00
Plytvanie potravinami chce štát obmedziť v spolupráci s obchodnými reťazcami.

Priemerný Slovák vyhodí priemerne 111 kilogramov jedla ročne. Najčastejšie vyhadzujeme chlieb, pečivo či varené jedlo. „Reštaurácie a supermarkety budú povinné potraviny ďalej využiť, napríklad darovať charite bezchybné potraviny,“ uvádza sa v dokumente, ktorý je súčasťou stratégie Zelenšie Slovensko. Obmedzenie produkcie potravinového odpadu z dielne ministerstva životného prostredia nedávno prešlo medzirezortným pripomienkovým konaním.

Jedlo pre charitu
Produkcia potravinového odpadu v niektorých krajinách je na minimálnej úrovni. Francúzsko je prvou krajinou, ktorá zaviedla do praxe zákon...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-09-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Slovenské potraviny majú úspech aj vo svete, ktoré tam bodujú? 02 - Modified: 2024-09-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Ako sa za rok utriediť k smrti: Nástrahy s nenávidenými bionádobami aj zistenia, že porcelán nepatrí do skla 03 - Modified: 2024-09-09 10:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Keď sú zvieratá inteligentnejšie ako ľudia. Vrany vo Francúzsku vycvičili tak, aby v parku zbierali cigaretové ohorky 04 - Modified: 2024-09-07 05:54:45 - Feat.: - Title: Sekáče a aplikácie na predaj nepotrebného oblečenia neriešia problém s odpadom. VYSVETĽUJEME prečo 05 - Modified: 2024-09-03 07:59:58 - Feat.: - Title: Rovnaká unifľaša pre celý svet? Nápad na záchranu planéty pripomína utópiu
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
21. september 2024 05:12