StoryEditor

Konfrontácia teórie a praxe

01.11.2005, 23:00
Autor:
dodo
Teoretické a praktické problémy ekonomického rastu a cyklického vývoja ekonomiky SR po vstupe do Európskej únie je názov medzinárodnej vedeckej konferencie, ktorú 3. a 4. novembra 2005 organizuje Národohospodárska fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Teoretické a praktické problémy ekonomického rastu a cyklického vývoja ekonomiky Slovenska po vstupe do Európskej únie je názov medzinárodnej vedeckej konferencie, ktorú 3. a 4. novembra 2005 organizuje Národohospodárska fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave. Medzi účastníkmi budú hostia z USA, Veľkej Británie, Poľska a Česka. Na konferencii vystúpi aj doc. Dr. Andreas Georgiou z Medzinárodného menového fondu, ktorý bol v problémovej polovici 90. rokov predstaviteľom tejto inštitúcie na Slovensku.
Motívom konferencie je skutočnosť, že hospodárska prax nedoceňuje význam a zmysel teoretických poznatkov z ekonomického rastu a cyklického vývoja ekonomiky. To zvýrazňuje význam EÚ a ďalších veľkých ekonomických celkov, ktoré rastom svojej produkcie a tým aj rastom agregátneho dopytu stimulujú a dynamizujú vývoj iných krajín.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. september 2024 05:45