Cena spracovania či úľov, lokalita, ale aj nejasnosti okolo označovania pôvodu medu či nekalé praktiky niektorých spracovateľov. To všetko sú dôvody, ktoré na Slovensku ovplyvňujú cenu medu a produktov z neho.
Včelári si náročnosť pestovania medu uvedomujú, a preto požadujú, aby sa jeho cena zdvojnásobila. Avizujú, že cena šesť eur za kilogram je veľmi nízka. „Niektorí včelári predávajú med za tri až štyri eurá za kilogram, a to je už na hranici. Vyrobiť ho za túto cenu je takmer nereálne,“ tvrdí Jozef Čápek, vedúci sekretariátu Slovenského zväzu včelárov. Pokračuje, že práca pri včelách si vyžaduje množstvo času, energie, náklady na liečivá, technológie. Mi...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.