Bývalý Obchodný dom Prior v Bratislave zvaný Trojuholník bol realizovaný ako prvá etapa výstavby areálu Kamenného námestia. Išlo o prvý plnosortimentový obchodný dom na veľkom priestore postavený v 60. rokoch na Slovensku. V stavbe je v nebývalom rozsahu použitý kameň a dotvorená je okrasnými budovateľskými prvkami.Peter Mayer/HN
StoryEditor

Obchodný dom My na Kamennom námestí asi zmení majiteľa

06.03.2018, 10:59
Autor:
TASRTASR
Tesco Stores SR uviedol, že tento obchodný dom potrebuje značné finančné investície.

Obchodný reťazec Tesco Stores SR zvažuje, čo bude ďalej s Obchodným domom MY na Kamennom námestí v Bratislave. Spoločnosť pre TASR uviedla, že tento obchodný dom potrebuje značné finančné investície, aby dokázal aj do budúcna spĺňať očakávania a potreby zákazníkov.

Z tohto dôvodu zvažuje rôzne alternatívne možnosti v rámci svojich ďalších obchodných zámerov.

Týždenník Trend píše o predaji budovy, reťazec to však TASR momentálne nepotvrdil a ani nevyvrátil.

V odpovedi uviedol, že svoje podnikanie sa snaží neustále zjednodušovať, pričom vidí, že prevádzkovanie obchodných domov sa stáva pre neho zložitejším v porovnaní s prevádzkovaním iných svojich obchodov.

"Aktuálne sme v štádiu rokovaní a o konkrétnych plánoch budeme informovať predovšetkým našich zamestnancov a následne verejnosť," povedala pre TASR Eva Čekovská z Tesco Stores SR.

Podľa informácií redakcie Trend Reality mal predložiť ponuku na kúpu obchodného domu developer Lordship, ktorý je cez svoju dcérsku spoločnosť SK Centre vlastníkom bývalého hotela Kyjev v tesnej blízkosti Kamenného námestia a niektorých pozemkov v okolí. Investor na otázky TASR zatiaľ neodpovedal.

Koncom januára informoval, že chátrajúci objekt hotela chce zrekonštruovať. S prácami by chcel začať budúci rok. To, či budova bude slúžiť ako hotel, developer povedať nevedel, podľa jeho slov v obnovenej budove môžu byť aj byty a kancelárske priestory. Obchody budú v dolných podlažiach.

Na časti parkoviska pri Špitálskej ulici má pribudnúť kancelárska budova a úplné nové námestie má vzniknúť medzi ulicami Rajská a Cintorínska ako mestská kultúrna križovatka.

01 - Modified: 2024-09-24 10:10:00 - Feat.: - Title: Pôvodný Defender stále žije. Legendu vám teraz vyrobia na mieru, s extrémnou cenou 02 - Modified: 2024-09-24 08:00:00 - Feat.: - Title: Čínske značky nebodujú ani na domácom trhu. Predaje áut viaznu, straty sú miliardové 03 - Modified: 2024-09-06 09:00:00 - Feat.: - Title: Pasca na bohatých blbcov? Na predaj je jediný ostrov za 25 miliónov, je to len kus skaly bez vody a elektriny 04 - Modified: 2024-09-05 09:00:00 - Feat.: - Title: Palivo, ktoré má vo svete obrovský potenciál. Problémom však je, že ho nikto nechce 05 - Modified: 2024-08-30 09:29:11 - Feat.: - Title: Cmorikovi sa nedarí predať jeho pýchu. Ani za túto sumu zatiaľ nikto neprejavil záujem!
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. október 2024 13:09