StoryEditor

Letné zľavy Železničnej spoločnosti Slovensko

27.06.2005, 00:00

Rodiny lacnejšie do Tatier
Cestujúci môžu od 1. júna cestovať s novými rodinnými zľavami SONE a SONE R. Sú to jednodňové sieťové cestovné lístky pre II. triedu, ktoré platia len v sobotu a v nedeľu alebo počas štátnych sviatkov. Vzťahujú sa najmä na cestovanie tatranskými električkami (TEŽ) a Ozubnicovou železnicou (OŽ).

SONE -
Zľava minimálne pre dvoch a maximálne šiestich návštevníkov Vysokých Tatier. Platí, ak cestujú buď dvaja pasažieri starší ako 15 rokov so štyrmi deťmi alebo jeden dospelý nad 15 rokov s piatimi deťmi. Ak cestujú dvaja, môže ísť jeden dospelý nad 15 rokov a jedno dieťa. Cestujúci nemusia mať medzi sebou príbuzenský vzťah. Rodinná zľava SONE stojí 299 Sk a platí len na osobné a zrýchlené vlaky.

SONE R - Platí na TEŽ, OŽ, Trenčianske elektrické železnice, rýchliky či zrýchlené a osobné vlaky vo vozňoch druhej triedy. Podmienky pre cestujúcich sú rovnaké ako pri zľave SONE. Rodinnú zľavu SONE R si cestujúci kúpia za 599 Sk v pokladnici všetkých železničných staníc.
-------
Týždeň zdarma
Mládež a seniori, ktorí si od 1. júla do 31. augusta zakúpia preukazy Junior RailPlus alebo Senior môžu využiť špeciálny bonus - týždeň cestovania vlakmi ZSSK zadarmo.

Junior RailPlus - Preukaz platí jeden rok a všetci do 26 rokov si ho môžu kúpiť za 699 korún bez ohľadu na to, či študujú alebo sú zamestnaní. Cestujúci dostane na jednu trať, ktorú si sám vyberie, 50-percentnú zľavu z obyčajného cestovného lístka. Na ostatných tratiach cestuje s 25-percentnou zľavou. Preukaz platí v druhej triede osobných vlakov, rýchlikov, vlakov InterCity a EuroCity, ako aj na TEŽ a OŽ.
Senior preukaz - Stojí 100 korún a platí jeden rok. Ide o zákaznícku zľavu pre cestujúcich nad 60 rokov. Môžu si tak uplatniť 25-percentnú zľavu z obyčajného cestovného lístka v druhej triede osobných vlakov, rýchlikov, TEŽ, OŽ a na Trenčianskych elektrických železniciach.
---------

Čiernohorská železnica
Cestujúci, ktorí v letnej sezóne do 4. septembra využijú úzkorozchodnú Čiernohorskú železnicu z Hronca do Čierneho Balogu, získajú až 50-percentnú zľavu. Podmienkou je, aby si z ktoréhokoľvek mesta Slovenska kúpili spiatočný cestovný lístok v druhej triede na ľubovoľný druh vlaku do železničnej stanice Chvatimech. Spiatočný cestovný lístok z Chvatimechu do Čierneho Balogu stojí 300 korún, pričom cestujúci zaň po uplatnení zľavy zaplatia 150 korún.

----------
Daruj cestu vlakom
Túto darčekovú poukážku v hodnote 100, 250 alebo 500 korún môžu cestujúci kúpiť vo všetkých železničných staniciach s komplexným vybavením cestujúcich. Cestovný doklad je prenosný a nie je viazaný na meno. Kupujúci ho preto môže darovať.

----------
Bezplatná preprava bicyklov
Železničná spoločnosť ponúka do 25. septembra bezplatnú prepravu bicyklov počas vybraných dní a v konkrétnych vlakoch. Zoznam vlakov nájdete na www.slovakrail.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. september 2024 08:43