Fipronilové vajcia, konské či opičie mäso, alebo mlieko, ktoré sa viac podobá vode. Toto sú potravinové škandály, s ktorými sa musia pasovať aj majitelia hotelov, penziónov, reštaurácií či sami predajcovia. Práve kauzy a ich dosah na reštauračné služby boli jednou z tém na Jesennom stretnutí hotelierov konferencie Horeca, ktorú pripravili Hospodárske noviny v spolupráci so Zväzom hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky.
Odhalí len škandál
„Potravinové škandály tu boli aj dávno predtým, len sa o nich nehovorilo. Napríklad dojčenská výživa, dojčenské mlieko,“ hovorí víťazka súťaže Hotelier roka 2017 Sylvia Holopová. Podľa nej súvisia s etikou podnikania aj dodávateľov, ktorí napríklad prebaľujú mäso. To, že sa vo výrobkoch ocitávajú aj iné druhy mäsa, potvrdil na konferencii odborník v potravinárstve Miroslav Spišiak. „Konské mäso sa odjakživa používalo a aj sa použ...
Zostáva vám 85% na dočítanie.