Podľa štatistík prekračujeme odporúčaný denný príjem cukrov o polovicu. Približne pätina, ktorú zjeme, pochádza z domácej cukorničky, zvyšok nám pripravili výrobcovia. Vyzerá to jednoducho. Soľ v slaných potravinách, cukor v sladkých. Lenže vo svete priemyselnej stravy sa cesty krížia. Dôkaz o tom dáva zloženie potravín. Soľ sa objavuje v sladkých produktoch a cukor aj v tých, ktoré chutia slano. Verili by ste, že v chladenom pokrme na spôsob číny je osem kociek cukru a arašidy v cestíčku s prích...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-10-05 22:00:00 - Feat.: - Title: Kontrolka nášho tela. Kedy bolesť naznačuje vážny problém
02 - Modified: 2024-10-05 06:00:00 - Feat.: - Title: Mykológ: Prečo nemožno hubu označiť za liek, ktorá je afrodiziakom a ktoré majú najviac liečivých látok?
03 - Modified: 2024-10-04 16:00:00 - Feat.: - Title: Nevarte ich ani nepečte: Tieto potraviny by sa mali konzumovať v surovom stave
04 - Modified: 2024-10-04 14:32:16 - Feat.: - Title: Mŕtvicu dostáva čoraz viac mladších ľudí. Štúdia odhaľuje, prečo mozgové príhody celosvetovo narastajú
05 - Modified: 2024-10-04 14:22:33 - Feat.: - Title: Tento kvíz vám jedného dňa môže zachrániť život. Ak ho nedáte na plný počet, môžete mať vážny problém