SUROVINY
200 g fazuľových strukov
200 g kokteilových paradajok
80 g tuniaka vo vlastnej šťave
40 g olív
20 g červenej cibule
15 g panenského olivového oleja
čerstvý kôpor
šťava z citróna
farebné korenie
himalájska soľ
POSTUP
1. Fazuľové struky na oboch koncoch zrežeme a dáme do vriacej mierne osolenej vody variť na cca 5-7 minút, kým nie sú al dente (na skus). Po uvarení zlejeme a necháme vychladnúť.
2. Kokteilové paradajky rozkrájame na polovice alebo štvrťky, cibuľu na tenké plátky.
3. V miske si pripravíme vychladnuté fazuľové struky, pridáme nakrájané paradajky, cibuľu, olivy a tuniaka zbaveného šťavy.
4. Osolíme, pridáme panenský olivový olej, čerstvo pomleté farebné korenie a nasekaný kôpor. Dochutíme šťavou z citróna podľa chuti a všetko premiešame.
5. Šalát podávame samotný alebo s kúskom obľúbeného pečiva (nie je súčasťou výpočtu).
Energetická a výživová hodnota 1 porcie
203 kcal/850 kJ
12,8 g bielkovín
10,3 g tukov
cca 1,5 SJ