Suroviny:
400 g batátov
100 g cíceru z konzervy
30 g panenského olivového oleja
15 g slnečnicových semienok
šťava z citróna
farebné korenie
rímska rasca
čerstvý zázvor
himalájska soľ
čerstvá zelenina
Postup:
1. Batáty naparíme nad mierne osolenou vodou.
2. Cícer necháme odkvapkať a spolu s batátami a olivovým olejom rozmixujeme.
3. Ochutíme čerstvo mletým korením, drvenou rímskou rascou, osolíme – premiešame.
4. Ochutnáme a podľa chuti pridáme šťavu z citróna a šťavu z čerstvo nastrúhaného zázvoru.
5. Slnečnicové semienka premyjeme a nasucho opražíme na panvici, kým nezačnú voňať. Posypeme nimi humus pred servírovaním.
6. Podávame s čerstvou zeleninou ako dip alebo ako nátierku s pečivom – nie sú súčasťou výpočtu.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
136 kcal/569 kJ
2,6 g bielkovín
6,1 g tukov