(4 porcie)
Suroviny:
480 g kuracích pŕs,
120 g údenej slaniny,
80 g špenátových listov,
40 g oleja,
40 g cibule,
400 g mladej mrkvy,
80 g údenej slaniny,
soľ
Pracovný postup:
Kuracie prsia umyjeme, vyklepeme, mierne osolíme, na každý kúsok uložíme plátok slaniny a umytý čerstvý šalátový list. Rezne zrolujeme a zabalíme do alobalu, každý zvlášť a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené zbavíme alobalu, šikmo prerežeme. Mladé mrkvy umyjeme, očistíme, uvaríme v pare, obalíme plátkom slaninky, opečieme a podávame ako prílohu k mäsu. Vhodnou prílohou sú zeleninové šaláty, zemiaky, ryža.
Energetická a biologická hodnota 1 porcie: 2671 KJ, 639 kcal, 29,7 g B, 52 g T, 1 SJ