StoryEditor

Na tejto špenátovej kuracej roláde si pochutnáte

17.06.2015, 00:30
Autor:
(dia)(dia)
Recept od diétnej sestry Márie Štefákovej.

(4 porcie)

Suroviny:

480 g kuracích pŕs,

120 g údenej slaniny,

80 g špenátových listov,

40 g oleja,

40 g cibule,

400 g mladej mrkvy,

80 g údenej slaniny,

soľ

 

Pracovný postup:

Kuracie prsia umyjeme, vyklepeme, mierne osolíme, na každý kúsok uložíme plátok slaniny a umytý čerstvý šalátový list. Rezne zrolujeme a zabalíme do alobalu, každý zvlášť a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené zbavíme alobalu, šikmo prerežeme. Mladé mrkvy umyjeme, očistíme, uvaríme v pare, obalíme plátkom slaninky, opečieme a podávame ako prílohu k mäsu. Vhodnou prílohou sú zeleninové šaláty, zemiaky, ryža.

 

Energetická a biologická hodnota 1 porcie: 2671 KJ, 639 kcal, 29,7 g B, 52 g T, 1 SJ

01 - Modified: 2007-06-26 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Akcie
01 - Modified: 2015-12-22 07:55:58 - Feat.: - Title: Inšpirujte sa receptami na sladké vianočné pečivo s náhradným sladidlom 02 - Modified: 2015-12-16 22:07:01 - Feat.: - Title: Máme pre vás recept na pečené kačacie stehná a domáce lokše 03 - Modified: 2015-12-09 06:12:01 - Feat.: - Title: Jedna porcia tejto bábovky má len 1,5 sacharidových jednotiek 04 - Modified: 2015-12-01 06:17:01 - Feat.: - Title: Zemiaky s kapustou vám dodajú 3 sacharidové jednotky 05 - Modified: 2015-11-19 22:55:01 - Feat.: - Title: Pripravte si ovocné guľky trochu inak
menuLevel = 2, menuRoute = dia/co-na-tanier, menuAlias = co-na-tanier, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
15. november 2024 10:17