StoryEditor

Basketbal: Ružomberčanky proti francúzskemu SCAB, tréner sa pustil do zisťovania

25.11.2005, 15:48
Autor:
TASRTASR

Basketbalistky MBK Ružomberok sa v šestnásťfinále Európskeho pohára FIBA stretnú s francúzskym klubom Stade Clermontois Auvergne Basket 63 (SCAB 63). Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej sekcie FIBA.
Slovenský vicemajster zohrá prvý zápas 8. decembra na palubovke súpera (predbežný čas 20.30 h), o týždeň neskôr je odveta o 17.00 h v Ružomberku. V prípade, že by každý zápas vyhral iný tím, rozhoduje celkové skóre z oboch súbojov. "Samozrejme, že z tohto pohľadu máme oproti súperovi miernu výhodu. Ťažko však hľadať favorita zápasu a takisto ťažko definovať naše možnosti. Nevieme o tomto tíme takmer nič a už sme sa pustili do získavania informácií. Nahrávať by nám mohlo to, že tento klub skončil v základnej skupine až na treťom mieste, lenže kto vie, aká silná bola tá skupina. Tak či onak je naším jednozačným cieľom postup do osemfinále, čo by za súčasných okolností bol určite významný úspech slovenského basketbalu," zdôraznil tréner Marián Svoboda.
V kádri SCAB 63 síce nie je ani jedno známe meno z francúzskej reprezentácie, ale jeho posilami sú štyri legionárky Ruska pivotka Nikopoľská, univerzálna podkošová hráčka Chorvátka Štampalijová, rozohrávačka Rumunka Mandacheová a najmä Senegalčanka N´Diayeová, pivotka, ktorá si zahrala aj v príprave na WNBA.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 07:42