StoryEditor

Artmedia v Zlatých Moravciach so Staňom, chce aj Gomesa, chystá sa na LM

27.06.2005, 17:18
Autor:
TASRTASR

Trénerský triumvirát majstra SR vo futbale FC Artmedia Bratislava Vladimír Weiss, Michal Hipp a Emil Stranianek privítal v pondelok v úvode letnej prípravy celkom 22 hráčov. Novou tvárou v kolektíve obhajcu titulu je Pavol Staňo, bývalý hráč Trnavy, ktorý sa pôvodne chystal prestúpiť do Žiliny. Urastený rodák z Čierneho na Kysuciach však dal prednosť ponuke z Artmedie Bratislava.
"Do mužstva by sme chceli získať aj Fabia Gomesa, ktorý v minulosti hrával 1. ligu v Slovane Bratislava a v Spartaku Trnava. Posledné sezóny pôsobil v Drnoviciach a v Zlíne, odkiaľ by mal prísť k nám," povedal Petr Kašpar na margo eventuálneho transferu známeho Brazílčana. "Máme záujem aj o Kristiána Németha z Rimavskej Soboty, no v jeho prípade ešte musíme zvážiť niektoré veci, čo sa týka budúceho zloženia mužstva. Staňo je totiž skôr defenzívny hráč. A keďže v mužstve zostávajú aj Kotula a Hellebrandom, hráčov pre defenzívu máme dosť," pokračoval manažér Artmedie.
Ako Petr Kašpar ďalej uviedol, mužstvo tento týždeň do soboty bude trénovať v Zlatých Moravciach, kde odohrá dva prípravné medzinárodné zápasy. Jeden s rakúskym mužstvom SV Mattersburg a druhý s cyperskou Nikóziou, ktorú už trénuje Mikuláš Komanický, bývalý tréner Tatrana Prešov a tímu SR do 21 rokov.
"Po návrate zo Zlatých Moraviec budeme hrať v utorok 5. júla doma s poľským Štetínom a v sobotu 9. júla nás čaká zápas s Banskou Bystricou o Superpohár v Senci. A hneď na druhý deň by sme mali odletieť do Kazachstanu na prvý zápas 1. predkola Ligy majstrov," prezentoval Petr Kašpar poriadne nabitý program Artmedie.
"Chceme tam ísť s určitým predstihom, lebo vieme, že sú tam veľké horúčavy, časový posun a podobné špecifiká, na ktoré sa musíme pripraviť. Preto sa v Alma Ate chceme aklimatizovať. Času je málo. Budeme mať v mužstve dvoch nových hráčov. Chceme, aby sa s mužstvom zžili," vysvetľoval Petr Kašpar.
Hoci v ďalšom prestupovom kolotoči sa v mužstve Vladimíra Weissa môžu ocitnúť ešte aj ďalší hráči, už dnes je známe, že majstrovi bude v Kazachstane chýbať najlepší strelec klubu i celej Corgoň ligy Filip Šebo, ktorý prestúpil do Austrie Viedeň a tiež Róbert Novák, ktorý bude v novej sezóne hrávať ligu v Dubnici nad Váhom.
"Prestupový termín je v lete dosť dlhý na to, aby sme do tímu získali ešte dvoch - troch hráčov, ktorí by k nám prišli v už rozbehnutej sezóne, respektíve niekedy po prvých zápasoch v prvých predkolách Ligy majstrov," konštatoval manažér Kašpar.
Hlavný tréner FC Artmedia Bratislava Vladimír Weiss na prvom tréningu hráčom pripomenul, že mužstvo stojí pred historickou šancou presadiť sa v európskych pohárových súťažiach. Veľkou motiváciou pre všetkých je atraktívny súper v 2. predkole Ligy majstrov. Ak tím z Petržalky prejde cez Kairat Alma - Atu, čaká ho dvojzápas proti škótskemu Celtiku Glasgow. "To je súper, o ktorom netreba u nás veľa hovoriť. Každý vie, o čo ide. Preto sa všetci určite pousilujú aj za tie dva týždne, čo nám zostávajú do zápasov v Lige majstrov, pripraviť sa tak, aby si na medzinárodnej scéne neurobili hanbu," zdôraznil predstaviteľ mužstva spoza Starého bratislavského mosta.
S súvislosti s novým ročníkom Corgoň ligy 2005/2006 vedenie klubu vytýčilo pred hráčov staronový cieľ. Opäť bojovať o najvyššie priečky v Corgoň lige a opäť postúpiť do niektorej európskej pohárovej súťaže.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 11:21