StoryEditor

Weiss chváli celé mužstvo, o postupe sa asi rozhodne v záverečnom kole

02.11.2005, 12:12
Autor:
TASRTASR

Spanilá jazda úradujúceho víťaza Corgoň ligy FC Artmedia Bratislava aktuálnym ročníkom Ligy majstrov pokračuje aj po 4. kole H-skupiny. Sebavedomí Škóti, ktorí pred dvomi týždňami remizovali v Ibrox Parku so slovenským majstrom 0:0, si síce pred odvetou v Bratislave brúsili zuby na zisk troch bodov, po záverečnom hvizde si ale na Ostrovy vezú o dva menej.
"Obrancovia podali vynikajúci výkon, pretože ustrážiť Prša a Thompsona nie je jednoduché. Zlyhali sme pri dvoch štandardkách, na čo sme sa osobitne pripravovali, to je pravda. Inak ale môžem byť s výkonom celého mužstva spokojný, lebo sme hrali na hranici našich možností," pochválil svojich zverencov tréner Artmedie Vladimír Weiss. Domáci inkasovali už v tretej minúte po hlavičke chorvátskeho žihadla Dada Prša. Gól ale vyburcoval Petržalku, tá ešte viac otvorila hru a už o štyri minúty po rohovom kope a výbornej práci stopéra Jána Ďuricu vyrovnal na 1:1 kapitán Balázs Borbély. Keď už obe mužstvá mysleli na prestávku, poslal Pršo center z pravej strany na hlavu Stevena Thompsona a 27-ročný Škót dostal svoj tím opäť do vedenia.
"V polčase som bol veľmi nervózny a nahnevaný, pretože sme si dali gól do šatne po našej školáckej chybe, keď sme zaspali pri rohovom kope. V druhom polčase sme ale predviedli brilantný výkon a zvrátili zápas na našu stranu. Deľba bodov je podľa môjho názoru nakoniec spravodlivá," priznal Weiss.
Situácia tak dve kolá pred koncom skupinovej fázy vyzerá nasledovne: na čele je s deviatimi bodmi milánsky Inter, na ktorý strácajú po štyri body Rangers i Artmedia, tabuľku uzatvára s tromi bodmi víťaz súťaže zo sezóny 2003/2004 FC Porto. Zdá sa, že prvú priečku klubu zo San Sira už asi neohrozí nikto, na druhej strane kandidáti na druhé postupové miesto do osemfinále sú až traja. Viac svetla do postupovej matematiky vnesie už nasledujúce 5. kolo (23. novembra), v ktorom líder skupiny hostí pred prázdnymi tribúnami Petržalčanov a Porto si na domácom trávniku zmeria sily s Rangers. "Nerrazuri" ale vyhrali bez divákov oba súboje v skupine, nad Rangers 1:0 a nad Portom 2:1. "Ja si myslím, že je to nevýhoda pre obe mužstvá, lebo hrať pred prázdnymi tribúnami sa nepatrí. Futbal sa hrá pre ľudí a bez plného hľadiska sa nedá ukázať dobrý futbal," zamyslel sa kouč slovenského majstra a k záverečnému finišu dodal: "Rangers má taký istý počet bodov i skóre ako my, všetko je otvorené. Ja verím, že sa bude rozhodovať doma s Portom, možno o Pohári UEFA, možno o postupe. Ak mám porovnať obe stretnutia s Rangers, s týmto som spokojnejší, lebo v Ibrox Parku mali oni viac šancí. Na druhej strane pri väčšom šťastí sme mohli ešte skórovať my a zápas doviesť do víťazného konca."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 12:32