StoryEditor

Futbal: Galis ešte zostavu tají, Figo otáznikom aj pre Slovákov

03.06.2005, 08:35
Autor:
TASRTASR

Slovenskí futbaloví reprezentanti, ktorých v sobotu čaká v Lisabone dôležitý zápas kvalifikácie MS 2006, absolvujú vo štvrtok podvečer prvý tréning na území Portugalska. Zverenci trénera Dušana Galisa po prílete na lisabonské letisko Portela nabrali smer do hotela Sol Pay a vo večerných hodinách otestujú trávnik na Národnom štadióne.
Tréner Galis zatiaľ nezverejnil definitívnu zostavu, hoci rozhodnutý nie je už len na dvoch-troch postoch. Otáznikom, napriek zlepšenému zdravotnému stavu, zostáva najmä Róbert Vittek, ktorý zasiahne do hry od úvodných minút alebo až v priebehu zápasu. Slovenskí futbalisti sa koncentrujú na svoj výkon, no návrat Luísa Figa do národného tímu nie je len témou preplnených portugalských médií a domácich fanúšikov.
"Figo je symbolom portugalského futbalu, na to sa nedá povedať, že nie. Je to človek, ktorý pre portugalský futbal urobil veľa," reagoval tréner Galis. "Určite pre hráčov portugalskej reprezentácie je určitou osobnosťou, ktorá tam stále má veľké slovo. Pravdou je aj to, že sa vzdal reprezentácie, ale na druhej strane Real Madrid mu nepredĺžil zmluvu. Čiže, zase je to pre neho určitá výzva, aby dokázal a nielen Realu, ale aj svetu, že Figo žije, Figo je tu a Figo je oslavovaný. Určite, keď v tom zápase nastúpi, bude chcieť ukázať, že je to stále pán futbalista. Jeho meno má stále vysoký kredit," dodal Galis, ktorého zverenci v sľubne rozbehnutom kvalifikačnom cykle ešte neprehrali.
vyslaný redaktor TASR Peter Barta /k dispozícii zvukový záznam/ br

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. september 2024 01:18