StoryEditor

Hokej-MS: Jágr sa vrátil do Viedne, napriek zlomenine bude hrať s dlahou

04.05.2005, 14:38
Autor:
TASRTASR

Český hokejový útočník Jaromír Jágr bude napriek nepríjemnému zraneniu malíčka na ľavej ruke pokračovať na majstrovstvách sveta v Rakúsku. Po vyšetrení, ktoré potvrdilo zlomeninu stredného článku a uložení špeciálnej dlahy, sa najväčšia hviezda tímu trénera Vladimíra Růžičku v stredu opäť vrátila do Viedne.
"Bohužiaľ, podozrenie na zlomeninu stredného článku malíčka sa potvrdilo. Zvolili sme však taký spôsob liečby, aby mohol na šampionáte ďalej hrať. Je to však veľmi bolestivé zranenie a nastupovať bude s veľkým sebazaprením," povedal pre české média lekár brnenskej nemocnice Petr Nestrojil.
Jágr si do nemocnice priniesol aj rukavicu s hokejkou, aby mohli lekári priamo na mieste urobiť takú dlahu, aby si dokázal navliecť rukavicu. "Trochu nás to limitovalo, lebo do výstroja sa jednoducho musí dostať," prezradil Nestrojil, podľa ktorého sa špeciálna dlaha upevní na malíček a podľa potreby sa dá dotiahnuť malými skrutkami. Stále nie je vylúčená ani možnosť, že po majstrovstvách sveta bude musieť Jágr absolvovať operáciu. "Záležať bude na tom, ako sa to bude v najbližších necelých dvoch týždňoch hojiť," skonštatoval Nestrojil.
Jágr, ktorý počas zrušenej sezóny v NHL očaril divákov v ruskej superlige, sa zranil v utorok v druhom zápase Čechov v D-skupine s Nemeckom. V druhej tretine ho súperov obranca Stefan Schauer nešetrne sekol hokejkou, pričom hviezdny útočník okamžite odstúpil z hry a podstúpil vyšetrenie vo viedenskej nemocnici. Neskôr v stredu ráno odcestoval na ďalšie vyšetrenie do Brna, avšak zatiaľ nie je isté, či nastúpi už v poslednom zápase základnej skupiny vo štvrtok proti Kazachstanu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 11:17