StoryEditor

Ružomberok podľahol CSKA Moskva 0:2

24.08.2006, 07:37
Autor:
SITASITA

V odvetnom stretnutí 3. predkola futbalovej Ligy majstrov 2006/2007 podľahli hráči MŠK Ružomberok na domácej pôde ruskému majstrovi CSKA Moskva 0:2 (0:2). Keďže pred dvoma týždňami v Moskve Ružomberok utrpel trojgólovú prehru, do hlavnej súťaže LM 2006/2007 postúpil ruský šampión. Zverenci trénera Františka Komňackého však vo futbalovej Európe ešte nekončia, pokračovať budú v Pohári UIEFA a meno súpera sa dozvedia v piatok, keď sa uskutoční žreb.

MFK Ružomberok - CSKA Moskva 0:2 (0:2), prvý zápas 0:3, do skupinovej fázy LM postupuje CSKA Moskva
Góly: 4. D. Carvalho, 28. Vagner Love, rozhodovali: Benquerenca - Ribeiro, Braga (všetci Portug.), 4715 divákov

Zostavy:
MFK Ružomberok: Hajdúch - Siva, Dvorník, Laurinc, Pospíšil - Žofčák, T. Sedlák (68. Dovičovič), Sapara, Božok (68. Tomčák) - Nezmar (77. Babnič), Rák
CSKA Moskva: Akinfejev - Ignaševič, Šemberas, A. Berezuckij - Krasič (85. Gusev), Aldonin, Rahimič, Dudu, Joao Alves - D. Carvalho (69. Olič) - Vagner Love (46. Žirkov)

Už úvodné minúty naznačili, že postupový zázrak z pohľadu domácich sa v stredu večer v Ružomberku konať nebude. CSKA od začiatku tvrdila muziku na ihrisku aj v hľadisku. Prvý a v dvojzápase celkovo štvrtý gól strelili zverenci trénera Gazzajeva už v 4. min, keď Hajdúcha po vtipnej narážačke prekonal brazílsky mozog hostí Daniel Carvalho. Tento úspech prebudil vášne fanúšikov moskovského tímu, ktorí časť ihriska pred svojím sektorom zahádzali svetlicami a dymovnicami. Hlavný rozhodca Benquerenca z Portugalska zareagoval prerušením zápasu. Hráči odišli do šatní a hosťujúcich fanúšikov museli schladiť domáce bezpečnostné zložky prúdmi vody. Po ôsmich minútach sa pokračovalo a hostia naďalej dominovali. V 10. min trafil Vagner Love po skvelej prihrávke Carvalha do ľavej žrde. Vzápätí začalo pršať, no dážď pokoj na ružomberské kopačky nepriniesol. Domáci veľa kazili najmä v strede poľa a ich útok prakticky neexistoval. V 28. min predviedli hostia super akciu zakončenú druhým gólom. Krasič našiel centrom Carvalha, ten zasekol a poslal loptu Vagnerovi do šestnástky a ten sa vo výhodnej pozícii nemýlil - 0:2. Moskovčania sa definitívne upokojili a k slovu sa konečne dostala aj "Ruža". V 35. min vnikol nebezpečne do šestnástky CSKA Sapara, lopta sa dostala k Sedlákovi, ale jeho strelu zblokovala obrana hostí. Najväčšiu a vlastne aj jedinú ružomberskú šancu prvého polčasu spálil v nadstavenom čase obranca Pospíšil. Dostal sa k odrazenej lopte po rohu, no z hranice šestnástky namieril iba do priestoru, kde stál vracajúci sa Akinfejev. Na druhej strane sa potom ešte prezentoval peknou strelou, ktorá sa obtrela o ľavú žrď, ruský reprezentant Aldonin.
Po zmene strán tempo hry upadlo a najmä na hráčoch hostí bolo vidieť, že zápas už len dohrávajú. Domáci si po hodine hry vytvorili niekoľko šancí, ale hlavička a neskôr strela Nezmara v sieti ruského tímu neskončili. Veľkú šancu mal Žofčák, ktorý vyšprintoval z mŕtveho ofsajdu, no sám pred Akinfejevom zakončoval iba doňho. V 87. min zahodil striedajúci Babnič tutovku, keď z piatich metrov opäť trafil len do pripraveného brankára hostí. Hráči CSKA boli aj v odvete lepším tímom a s celkovým skóre 5:0 zaslúžene postúpili do skupinovej fázy Ligy majstrov.

Hlasy trénerov:
František Komňacký (tréner Ružomberka): "Na úvod musím pogratulovať súperovi k výbornému výkonu a postupu do hlavnej súťaže. CSKA má v tejto sezóne v Lige majstrov veľké ciele a my im budeme držať palce, aby sa dostali až do finále. Čo sa týka nášho dnešného zápasu, karty boli rozdané už pred dvoma týždňami v Moskve a dnes, žiaľ, definitíva padla už v prvom polčase. Dvoma gólmi nás hostia prakticky rozobrali. Mrzí ma len to, že sme nedali aspoň jeden gól aj my, lebo v závere sme si vytvorili šance. Dvojzápas s CSKA bol pre nás predovšetkým veľkou školou. Verím, že moji hráči sa z toho poučia."

Valerij Gazzajev (tréner CSKA): "Chcem sa v mene klubu ospravedlniť za incident v diváckom sektore našich fanúšikov zo začiatku stretnutia. Hráčom sa chcem poďakovať za zodpovedný výkon. Už v prvom polčase sme splnili to, čo sme si predsavzali, a rozhodli o výsledku. Po zmene strán sme už poľavili, ale mohli sme si to dovoliť. Ružomberku želám do ďalších zápasov len víťazstvá."

Marek Sapara (kapitán MFK): "Nezostáva mi nič iné, len zagratulovať CSKA k postupu. Dnes strelili rýchly prvý gól a ten bol zlomový, úlne narušil našu koncepciu, za stavu 0:4 sa hrá veľmi ťažko. Potom sme pôsobili trochu zakríknuto, ale musím uznať, že súper mal výbornú prechodovú fázu do útoku a dnes bol jasne lepší. Teraz sa musíme sústrediť na ligu a Pohár UEFA."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. október 2024 21:20