StoryEditor

SNS: Vznik SR je najvyšším, avšak nie konečným cieľom

02.01.2008, 12:59
Autor:
TASRTASR

Pre Slovenskú národnú stranu je vznik samostatnej Slovenskej republiky najvyšším, avšak nie konečným cieľom. Nestačí mať svoj štát, dôležité je, aká samostatná Slovenská republika bude, uvádza sa v dnešnom vyhlásení SNS k 15. výročiu vzniku Slovenskej republiky zaslanom TASR.
Podľa predsedu SNS Jána Slotu pre SNS je prioritou, aby Slovensko bolo štátom, kde majú ľudia nielen zabezpečenú sociálnu, ekonomickú a politickú stabilitu, ale najmä, aby sa na každom kúsku svojej vlasti Slováci cítili ako doma a nie ako utláčaná menšina, ako to je na južnom Slovensku. Ďalšou prioritou, ako sa vo vyhlásení uvádza, je, aby Slovensko bolo štátom, ktorý bude mať významné postavenie v medzinárodných spoločenstvách. K účasti vo vládnej koalícii sa preto Slovenská národná strana stavia veľmi zodpovedne.
Vo vyhlásení SNS ďalej upozorňuje na historické fakty, na základe ktorých SNS je prvou politickou stranou bojujúcou za práva Slovákov od svojho vzniku v roku 1871. Po obnovení svojej činnosti v roku 1990 bol logickým vyústením jej programu vznik suverénnej Slovenskej republiky, pretože len tak mohol slovenský národ naplniť svoje sebaurčovacie právo. Dnes si mnohí robia zásluhy na vzniku Slovenskej republiky, paradoxne aj tí, ktorí boli vtedy proti. SNS považuje za priameho tvorcu a nositeľa slovenskej štátnosti celý slovenský národ.
Budovanie štátnosti je trvalý a dlhodobý proces. Slovenská národná strana chce preto vytvoriť systém, aby aj budúce generácie Slovákov a elity národa prispievali do studnice národnej identity a hrdosti na štát, a legislatívne vyriešiť ochranu štátnosti tak, ako je to aj v iných vyspelých krajinách.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 11:20