StoryEditor

Mikolaj a Tomanová sa dohodli na projekte vzdelávania nezamestnaných

18.09.2006, 18:13
Autor:
TASRTASR

Dlhodobo nezamestnaní si budú môcť doplniť vzdelanie. Dohodli sa dnes na tom minister školstva Ján Mikolaj a ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Viera Tomanová. Hlavným pilierom spolupráce oboch ministerstiev má byť zosúladenie vzdelávania s potrebami trhu práce. Organizačne projekt zabezpečí ministerstvo školstva, finančné prostriedky ministerstvo práce.
"Peniaze na tento projekt budú vyčlenené z Európskeho sociálneho fondu, mali by byť k dispozícii do konca septembra," uviedla Tomanová, pričom výšku vyčlenenej sumy zatiaľ nevedela konkretizovať.
Cieľom memoranda o spolupráci pri uskutočňovaní projektu Vzdelávanie a príprava pre trh práce a zamestnanecká prax je umožniť uchádzačom o zamestnanie získať základné vzdelanie, dokončiť stredoškolské vzdelanie a získať sociálne a iné nadväzujúce zručnosti. Ďalej zvýšiť zamestnateľnosť a znížiť dlhodobú nezamestnanosť zvýšením motivácie uchádzačov o zamestnanie.
"U dlhodobo nezamestnaných je úroveň vzdelania všeobecne nízka a to je aj jeden z dôvodov, prečo sa chceme zamerať na túto skupinu. Najlepší spôsob ako im vieme pomôcť, je umožniť im získať vzdelanie," vyhlásil Mikolaj. "S realizáciou memoranda sa začne priebežne až budú prijaté konkrétne projekty," dodala ministerka práce.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 21:13