StoryEditor

Rezník aj Machaj potvrdili kandidatúru

14.11.2005, 23:00
Exriaditeľ SRo Jaroslav Rezník, súčasná ekonomická riaditeľka rozhlasu Hilda Gajdošová, šéfdramaturg STV Dvojky Ľuboš Machaj, bývalý šéf STV Milan Materák, hovorca ministerstva zdravotníctva Karol Farkašovský. Tí všetci včera HN potvrdili, že vstupujú do boja o post generálneho riaditeľa verejnoprávneho rozhlasu.

Exriaditeľ SRo Jaroslav Rezník, súčasná ekonomická riaditeľka rozhlasu Hilda Gajdošová, šéfdramaturg STV Dvojky Ľuboš Machaj, bývalý šéf STV Milan Materák, hovorca ministerstva zdravotníctva Karol Farkašovský. Tí všetci včera HN potvrdili, že vstupujú do boja o post generálneho riaditeľa verejnoprávneho rozhlasu. Do včera mohli uchádzači podať prihlášky s projektmi - Rozhlasová rada ich prijala osem, ďalšie zrejme prídu v najbližších dňoch poštou.
"Predložil som dynamický projekt, ktorý môže zabezpečiť rozhlasu ďalší rozvoj," hovorí Rezník. Tvrdí, že už od roku 2007 môže rozhlas hospodáriť s vyrovnaným až prebytkovým rozpočtom. "Osem hlasov, ktoré som získal v predchádzajúcej neúspešnej voľbe, je zaväzujúcich," zdôvodňuje svoju kandidatúru Machaj. Práve on a exriaditeľ rozhlasu sú považovaní za najhorúcejších kandidátov. Machaj označil Rezníka za "výrazného kandidáta". Rezník sa k volebným šanciam odmietol vyjadriť. "Rozhodne kvalita projektov." V hre je aj súčasná štatutárka SRo Gajdošová. "V rozhlase je rozbehnutých niekoľko projektov, na ktorých sa podieľam." Materák získal v októbrovej voľbe jeden hlas. "Dôverujem svojmu projektu," vyhlásil. Opäť kandiduje aj Farkašovský - ten v októbri nedostal ani hlas. "Je to úplne nová voľba, netreba ju spájať s tou predošlou."
Nový šéf SRo musí získať minimálne 10 hlasov členov Rozhlasovej rady. Ak sa riaditeľa nepodarí zvoliť ani v decembri, niektorí politici avizujú možnú zmenu zákona. Nie je tak vylúčené ani to, že rada by o svoju právomoc prišla a šéfa rozhlasu by opäť volil parlament. V NR SR musel v minulosti víťaz získať aspoň 76 poslaneckých hlasov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
22. september 2024 02:20