StoryEditor

Rada STV prijala 39 prihlášok na funkciu riaditeľa STV

19.09.2006, 17:05
Autor:
TASRTASR

Rada STV prijala do dnešného dňa 39 prihlášok do výberového konania na funkciu Generálneho riaditeľa Slovenskej televízie. Pre TASR to uviedla prvá podpredsedníčka Rady STV Lucia Jurgová.
Rada bude otvárať obálky s prihláškami kandidátov na zasadnutí 26. septembra. Na tomto zasadnutí posúdia členovia Rady STV úplnosť zaslaných prihlášok a predpísaných príloh. Ako povedala Jurgová, kandidátov, ktorí podmienky stanovené vo výzve na prihlásenie do výberového konania nesplnili, rada vylúči z voľby.
Kandidátov, ktorí formálne podmienky stanovené vo výzve splnili, rada pozve na verejné vypočutie, pričom stanoví aj jeho termín a poradie kandidátov. Kandidát, ktorý získa v prvom kole voľby dvojtretinovú väčšinu hlasov všetkých členov rady sa stáva generálnym riaditeľom STV. Ak žiadny z kandidátov takúto väčšinu nezíska, postupujú do druhého kola voľby kandidáti, ktorí dostali najmenej tri hlasy. Druhé kolo sa uskutoční najneskôr 10 dní po prvom. Ak nebude riaditeľ STV zvolený dvojtretinovou väčšinou ani v druhom kole, rada vyhlási novú voľbu.
Poslanci 5. septembra posunuli do druhého čítania novely zákonov o Slovenskej televízii (STV) a Slovenskom rozhlase (SRo), ktoré menia podmienky voľby riaditeľa a štatutárov týchto verejnoprávnych médií. Ak parlament novely prijme, budú riaditeľov STV a SRo mediálne rady voliť v prvých dvoch kolách tak ako doteraz dvojtretinovou väčšinou, keď ani na tretíkrát nebude voľba úspešná, bude stačiť na zvolenie nadpolovičná väčšina.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 16:18