StoryEditor

Demokratická strana Slovenska sa vracia na politickú scénu

19.09.2006, 13:50
Autor:
TASRTASR

Demokratická strana sa vracia na slovenskú politickú scénu. Na ministerstve vnútra bola 10. augusta zaregistrovaná politická strana s oficiálnym názvom Demokratická strana Slovenska (DSS).
Ustanovujúci republikový snem bude 23. septembra v Pálfiho paláci v Bratislave, kde si delegáti zvolia orgány strany. O funkciu predsedu sa bude uchádzať splnomocnenec prípravného výboru demokratov Branislav Hochel a o funkciu prvého podpredsedu má záujem Pavel Titl z košickej štruktúry DSS.
Ďalšou témou snemu budú nastávajúce komunálne voľby. "V rámci Bratislavy chce ísť obnovená Demokratická strana do koalície s neparlamentnými stranami s príbuznou hodnotovou orientáciou. Nebudeme rokovať so stranami, ktoré sú moc nekonzervatívne alebo neliberálne, vyhlásil dnes na tlačovej besede Hochel. Jednotlivé subjekty konkretizovať nechcel vzhľadom na stále prebiehajúce rokovania.
V ostatných regiónoch sa bude program kandidátov odvíjať od zásad schválených na sneme s ohľadom na miestne potreby a špecifiká.
Člen prípravného výboru DSS Vladimír Lumáček sa vyjadril k pripomienke dnes už právne neexistujúcej DS, ktorú podala v januári tohto roku na Úrad priemyselného vlastníctva, s tým, že v zákonnej lehote sa k pripomienke vyjadrí a neskôr o celej záležitosti bude informovať.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 17:25