StoryEditor

Najpopulárnejším televíznym športom je pre Slovákov hokej

19.12.2006, 13:20
Autor:
SITASITA

Najpopulárnejším športom, ktorý diváci v Európe sledujú v televízii najradšej, je futbal. Výnimkou je len Slovensko s Českou republikou, kde je najpopulárnejším televíznym športom hokej a Belgicko, kde spomedzi všetkých športov najradšej sledujú v televízii tenis. Vyplýva to z medzinárodného prieskumu o televíznom správaní divákov, ktorý na Slovensku a v ďalších 13 európskych krajinách uskutočnila spoločnosť UPC.
Futbal podľa výsledkov prieskumu považuje za najobľúbenejší až 46% európskych respondentov. Inak je to iba na Slovensku, kde až 46% oslovených za najobľúbenejší šport na sledovanie v televízii považuje ľadový hokej. Futbal skončil až na druhom mieste s hlasmi 40% respondentov. Hokej pritom podľa výsledkov prieskumu rovnako obľubujú slovenskí muži (67%) ako aj ženy (66%). Podobne je to aj v Česku, kde je však hokej ešte populárnejší než u nás - získal až 49% hlasov respondentov prieskumu, a v Belgicku, kde sa najväčšej obľube teší tenis (49% respondentov). Napriek tomu, 24% oslovených slovenských respondentov by uvítalo ešte viac futbalu na TV obrazovkách, pričom 20% si myslí, že futbalu v televízii je viac než by ho malo byť a 56% slovenských respondentov považuje súčasný stav s množstvom futbalového programu na TV za optimálny. V celoeurópskom meradle, po futbale, sa najväčšej obľube zo športov na TV obrazovke teší Formula 1 (22%) a tenis (18%).
Prieskum sa uskutočnil v 13 európskych krajinách (Rakúsko, Belgicko, Česká republika, Francúzsko, Nemecko, Maďarsko, Írsko, Holandsko, Poľsko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko a Švajčiarsko) na vzorke 6052 respondentov v období október -- december tohto roku. Ide už o tretí paneurópsky prieskum UPC, ktorý je zároveň jedným z najrozsiahlejších dosiaľ vykonaných prieskumov verejnej mienky tohto druhu.
Výsledky prieskumu poskytol agentúre SITA hovorca spoločnosti UPC BROADBAND SLOVAKIA Jaroslav Kolár.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 00:31